Mikor adtatok először ceruzát babátok kezébe? Hogyan kezdtétek el tanítani őt rajzolni (firkálni)?
Olyan másfél évesen kapott ceruzát, pontosabban elkérte az asztalról, mert érdekelte. Eleinte püfölt vele, marokra fogva, millió pöttyös képet gyártva emlékbe. :-) Szépen lassan, és persze segítséggel rájött, hogy a ceruza vonalat is tud húzni, persze még mindig marokra fogva. Sajnos arra is rájött elég hamar, hogy nem csak a papírra fog az a ceka, hanem falra, ülőgarnitúrára, bútorokra is. Sokszor adtam a kezébe a ceruzát "rendesen", de úgy nem volt érdekes, ezért nem erőlködtem sokat, csak nagy néha adtam a kezébe rendesen. Tanítani viszont nem tanítottam, rájött magától mindenre.
Gyurmát oviban látott először.
16 hónapos volt, mikor kapott egy csomag színes ceruzát, aztán most 19 hónaposan filcet is, mert azzal szebben és jobban tud cirkálni. :)
Gyurmát is most kapott, de az annyira nem érdekli.
1 évesen kapott mágneses rajztáblát,
14 hónaposan gyurmát.
15 hónapos és szépen lapogatja a gyurmát, ill. szereti a "gilisztát" gyúrni :) Egyelőre ennyi, de ez is valami.
A rajztábláján húzogat vonalat össze-vissza és nyomkodja a hozzá tartozó nyomdákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!