Tápszeres babák anyukái! Hogyan oldjátok meg az éjszakai evéseket, hogy a baba ne sírjon amíg elkészül a tápi? Meddig állhat elkészítve a tápszer?
Én az első hónapban keltem az első nesszenésre, és mire a mikroba melegítettem a kajáját, már bőgés volt. Mire beértem vele, már vörös fejjel sírt. Hozzá tartozik, hogy hasfájása miatt még át kell öntenem egy speckó cumisüvegbe, bukása miatt még be kell sűrítenem, aminek 4 percig állnia kell - szóval nem volt egyszerű. Még ezek után pelusoztam, aztán etettem, aztán fél órát kezembe volt, hogy éjjel ne fulladjon bele a bukásába és aztán mentem fejni és feküdtem, hogy egy óra múlva ismét induljon a menet :)
Aztán 3-4 hét után szóltam a páromnak, hogy készítse ő a kaját, addig én szép lassan átpelenkázom, stb. Akárki akármit mond nálunk nem fél perc a tápi készítése, főleg kezdő szülőként! Szóval sokszor volt, hogy már rég átpelenkáztam a gyereket, simiztem és még mindig nem jött a párom a kajával...3 hónaposan aludta át az éjszakát, azóta nem kap kaját éjjel, még ha kel is. Szóval nekünk 3 hónapon át sírással teltek ezek az idők sajnos.
9 hós baba anyukája
A vizet előre belekészítem a cumisüvegbe, amikor jelez, hogy éhes, a vizet megmelegítem mikróban (kereken 15 másodpercre teszem be, így iható hőmérsékletű lesz), és amíg bemegyek a lányomhoz, összerázom. Fél perc az egész procedúra, na jó, az ágyból való felkeléssel együtt 1 perc.
Egy időben csináltam úgy is, hogy hideg vízzel összeráztam a tápszert, ment a hűtőbe, majd amikor kellett, megmikróztam. De rájöttem, hogy felesleges, mert a hűtőhideg tápszert tovább kellett melegíteni, mint a cumisüvegbe készített vizet, úgyhogy így több időt vett igénybe, mintha frissen készítettem volna.
Ilyen melegben pedig csak max. 30-40 percet tárolom szobahőmérsékleten az elkészített tápszert, elvileg 2 órán át is tárolható, de nem ilyen melegben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!