Feljött a szomszéd, hogy hallgattassam el a gyereket?
Én abban megértem a szomszédot, hogy zavarja, mint mondtam, engem is zavar. De egy 8 hónaposnak magyarázhtom, hogy ne csinálja, csak rámvigyorog a két darab fogával, és csinálja tovább. Bár a szomszéd meg már 60 múlt, ő nem tudom miért nem érti, amit mondok. Amúgy a lányom eddig szinte hangtalan volt, nem sírós, nem hisztis, éjszakát átalussza.
Próbálom nem a szívemre venni, de ez a dolog azt bizonyítja, hogy lesznek még egymással gondjaink. A gyerek előbb utóbb szaladgálni fog, énekelni, majd ne engedjek neki semmit, hogy alattunk a néni hallja a maricsujt?
...
Azért azt bírom, hogy még a szomszéd a paraszt, mert idegesíti a sikítás, DE az normális, ha anyuka kiírja a faliújságra, hogy a 15 másik lakás ő hozzá alkalmazkodjon, hogy ő mikor altat, meg egyáltalán BÁRMI zaj az ő gyerekét TALÁN zavarja, akkor már fel van háborodva, hogy miért nincs csend. DE az normális, ha fejhangon visít a gyerek, ő meg vigyorog és tapsol hozzá. Az oké, hogy nem érti, ha rászólsz, de azért az se normális, ha biztatod, mert az viszont nagyon is megérti.
Amúgy meg nem tök mindegy miért van otthon a szomszéd? Nem mindenkinek olyan a munkarendje hogy nyolctól négyig dolgozik, meg van szabadság, szabadnap, táppénz is vagy nyugdíjas, akármi.
A 2.5 éves meg a 8 hónaposozó válaszolók meg mit nem értenek meg azon, hogy a lényeg a helyzet kezelése, hogy
1. felfogod, hogy mást zavarhat
2. ha nem is tudsz mit tenni, legalább elnézést kérsz nem még neked áll feljebb, hogy na nehogy már zavarjon kisanyám!
Azt meg végképp nem értem, akinek a gyerek végig üvölti a lépcsőházban az utat, de nem szól rá mert "még nem szólt senki". Miért kell kivárni, míg valaki szól, hogy ne kelljen már minden áldott alkalommal azt hallgatni, hogy a gyereked üvölt, ha kiteszitek a lábatokat a lakásból? Értelmes ember magától felfogja, hogy egy lépcsőházban még a beszélgetés is behallatszik a lépcsőházból nemhogy a sikítás. Lehet más meg épp altatja a gyerekét a tiéd meg felüvölti. Te mit szólnál, ha letennéd aludni, és arra riadna fel, aztán meg nem tudnád megint elaltatni és szenvednél vele a nap hátralévő részében, hogy nyűgös, csak azért, mert a negyedikről a Marcsinak megjött az unokája és üvöltött a lépcsőházban, mert tetszett neki a visszhang?
"Azért azt bírom, hogy még a szomszéd a paraszt, mert idegesíti a sikítás, DE az normális, ha anyuka kiírja a faliújságra, hogy a 15 másik lakás ő hozzá alkalmazkodjon, hogy ő mikor altat, meg egyáltalán BÁRMI zaj az ő gyerekét TALÁN zavarja, akkor már fel van háborodva, hogy miért nincs csend"
Na, ez pont annyira nem helyes viselkedés, mint a kérdésben említett szomszédé.
Te viszont kicsit mintha túlpörögted volna ezt a dolgot.
34-es! Kicsit eltértél a kérdéstől! Van igazság abban, amit mondasz, de ez most nem a mi esetünkhöz tartozik. Én aztán nem bíztatom a gyermeket, harmadszorra mondom, engem is zavar. Én is panaszkodhatnék, mert olyan zajos ez a ház, hogy az már nevetséges. De nem teszem. A babát zajba altattam az elejétől, így őt semmi nem zavarja, én meg elviselem, mert mindenki azt csinál, amit akar. Nem mondtam, hogy paraszt a szomszéd, annyi vele a baj, hogy nem érti meg, hogy nem tudok mit tenni, mert a gyerek még csak 8 hónapos! Nekem sem érdekem, hogy én itt rosszba legyek mindenkivel, én is szívesebben főznék, takarítanék, neteznék, pihennék anélkül, hogy egy kisbaba sikítozna a lakásban. (Amúgy szeretem-imádom, de tényleg elképesztő hangja van.)
Jogos, hogy egy olyan anyuka, aki mindenkitől elvárja, hogy csendben legyen, az ne háborogjon, ha egyszer őt szólják meg. De én nem olyan anyuka vagyok, és amúgy is, nem igazán háborgok, csak bánt a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!