Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 11 hós kisfiam még mindig a...

11 hós kisfiam még mindig a pépeseket szereti, pedig már van 8 foga. Próbálom a villával összetört darabos ételt adni neki, de bekapja, majd kiveszi a kezével és nézegeti. Hogyan szoktassam a darabos ételekhez?

Figyelt kérdés
Pedig már a kezdetektől próbálkozom...
2009. okt. 16. 17:55
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk ugyanez volt, 1 éves koráig turmixolnom kellett..:-( Aztán együtt töltöttünk pár napot unokatesóm fiával aki fél évvel idősebb és szépen evett darabosat egyedül. Akkor a lányom kitalálta, hogy ő is kanállal akar enni. De ugye a pépes így kicsöpögött volna. úgyhogy lesz ami lesz adtam darabosan. És láss csodát szépen megeszegette. Azóta nincs gond. szerintem kell nekik valami váratlan fordulat (nálunk ugye a másik kisgyerek volt)...És ha puha darabokat csak úgy elétennél, hogy tessék kisfiam? Magától nem venné a szájába? Nálunk sokszor van, hogy amit én adok azt kiköpi, de amit ő tesz be a szájába azt megeszi szépen. Pedig neki még csak hat foga van...
2009. okt. 16. 18:27
 2/5 anonim ***** válasza:
Az én kislányom is ilyen volt pont ebben a korban, mint a te fiad. Puha őszibarack gerezdet, bulátát, főtt répát, krumplit adtam a kezébe, azzal tanult rágni. Jobban élvezte ha ő majszolgatta magának és nem én adtam a szájába. Közben próbálkoztam hetente egyszer-kétszer a villával összetört zöldségekkel, de sokáig öklendezett tőle. Aztán egyik nap már ment a dolog (úgy 1 éves kora körül). Most már simán megeszi a darabos kaját, de a félig pépes - félig darabos főzeléktől néha még most is öklendezik egyébként, szóval szerintem az megy nekik a legnehezebben. Ne add fel, próbálkozni kell, a rágást is tanulniuk kell, persze, hogy nem megy könnyen.
2009. okt. 16. 20:36
 3/5 A kérdező kommentje:

köszi!!!

Pl. kiflit elrágcsál,na meg ha kunyizik a mi ételünkből, bármit megrág, na de ha az ő etetése van, akkor csak pépes... Ki érti ezt? :) Na, majd csak megtanulja... lényeg, hogy kis haspók... :) Azért még írjatok, hátha valami beválik! Lehet átviszem a szomszéd kisfiúhoz, ő kezdetektől csak darabosat eszik... hátha inspiráló lesz... :)

2009. okt. 16. 22:02
 4/5 anonim ***** válasza:
Egyéces fiam detto:) :( lehet,hogy én vagyok a hibás, mert öklendezett, hányt is ,meg minden, sírás az ebéd helyett...feladtam. Aztán ma újra elkezdtem nem annyira összeturmixolni a kaját és láss csodát, egész jól megette. 200- ig ment, na a végén volt öklendez és, igy a maradék 40- et kicsit utánturmixoltam,igy folytatta az evést. Holnap is ezt fogom csináni és szép apránként egyre kevésbé fogom turmixolni majd csak szétnyomkodom...hát ennyi az ötletem.
2009. okt. 16. 22:09
 5/5 anonim ***** válasza:
eGy évest próbáltam pötyögni...:)
2009. okt. 16. 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!