Tejallergiás babák anyukái?
Szia!
Az én lányomnál is ekcémával indult a tejérzékenység 6 hetesen (születésétől kezdve tápszert kapott), utána 8 hetesen "robbant" az allergia csúnya nyákos-véres hasmenéssel. Mivel a laborjai tökéletesek voltak, a széklettenyésztése pedig totál negatív, tejérzékenységre gyanakodtak, emiatt aminosav alapú tápszert kezdett kapni, mert az általánosan használt Pepti mellett a vér ugyan eltűnt a székletéből, de a hasmenés tartotta magát.
Nem tudom, ti most milyen tápszerre váltottatok. Mi gyermekgasztróshoz fordultunk a problémával, a férjem orvos, az ő egyik régi tanára kezelte a lányunkat, nagy tapasztalatú és szakértelmű doktornő. Az ő tanácsára az allergia mellett semmiféle tejterméket nem fogyaszthat két éves koráig (sem sajtos csirke, sem tejporos keksz, sem semmi, ami tejes - így tejport tartalmazó sonkát sem). Szóval mi azt a tanácsot kaptuk, hogy a teljes-totális mértékben iktassunk ki mindent, ami tej. Pépből sinlacot kap, tápszerből az aminosav alapút, egyébként többnyire már azt eszi, amit mi. Én azóta, hogy ő is velünk eszik, a saját ételünket rizstejjel-rizstejszínnel készítem, hogy ő is nyugodtan kaphasson belőle. (Bár most áttört a felső két őrlője, és leginkább semmit nem eszik).
Babáknál egyébként nagyon kevés allergiateszt végezhető, tejallergiát sem tesztelnek ebben a formában ilyen piciknél - ha a diétától szűnnek a tünetei, akkor ez áll a háttérben, ha nem, kutatni kell tovább.
Lényeg a lényeg: én felkeresnék gasztróst, hogy biztosan ez okozza-e a gondot, és kérnék diétás tippeket, mert nem hiszem, hogy
Ja, még egy: varrosodás az én lányom fülénél is volt, kiütések is, de annak semmi köze a tejallergiához - nálunk eleve csak akkor jött ki, amikor már aminosav alapú tápszert használtunk, tehát a közelében sem volt tej. Az pusztán atópiás bőr, sudocream, bepanthen jót tesz neki, ha nem, akkor elocom.
Remélem tudtam segíteni!
Szerintem azert eleg egyszeru osszeallitani igy is a megdelelo etrendet. Sonkabol is van tejmentes, babakekszekbol is, es mindenbol. Egy-ket het alatt belejossz. Mi neocatet hasznaltunk tapszerbol, de ezt csak gasztroenterologus adhatja, sima haziorvos nem. A peptit az en lanyom total visszabukta, ebbol semennyit.
Maaodik valaszolo
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!