Dohányos anyukák! Nektek hogy van időtök baba mellett cigizni?
Hogy osztjátok be, mennyit szívtok egy nap? Mikor szoktatok vissza és miért? Mekkora a babátok?
Nem vitát akarok szítani, úgyhogy a "minek az ilyennek gyerek?" Típusú válaszadók kíméljenek! Elöre is köszi!
Én sajnos terhesség alatt sem tudtam teljesen letenni a cigit, amiért végig nagyon lelkiismeret furdalásom volt. Amikor megszültem és hazakerültünk teljesen kiborultam, megőrültem a cigihiány miatt, szerettem volna szoptatni így nem szívtam, de sok volt a probléma, az idegeskedés, a tejem elapadt én meg újra napi 1 dobozzal szívok azóta. Én a baba mellett csak az udvaron gyújtok rá, a babától 2-3 méterre. Általában akkor cigizek amikor alszik, vagy eljátszik egyedül. Soha nem hagyom ott a síró gyereket egy cigi miatt. Az utcán nem cigizek mert én magam elítélem a babakocsit tologató cigiző anyukákat.
Azt meg hogy egyik kezemben a gyerek másikban a cigi... Na az már nagyon durva....
Sziasztok!
Köszönöm az őszinte válaszokat!
Én egész terhességem alatt összesen másfél cigit szívtam el, azt is úgy, hogy slukkonként összeadva kb ennyi jön ki. A szülés előtt annyira izgultam hogy egy fél szálat elszívtam (indított volt 41+3-ra). A szülés után csak szilveszterkor szívtam el egy szálat, utána fejtem fél éjszakán át, baromira nem érte meg. A babám 4,5 hónapos korában többet nem kérte a tejcsit, hiába próbálkoztam, sehogy se kellett neki: se ciciből, se pohárból, se cumisüvegből. Ordított mert éhes volt, a tápszerből azonnal ledöntött 120 milit. Nagyon elkeseredtem, bánatomban elszívtam egy cigit, aztán szép lassan visszaszoktam. Most 7 hónapos a babám, akkor cigizek amikor eljátszik egyedül, alszik vagy alvás előtt hisztizik. Mire elszívom a cigim addigra vagy bealszik egyedül, vagy már csak annyi kell, hogy egy percre felvegyem, visszategyem az ágyába és már alszik is. Kb egy dobozzal szívok egy nap, javarészét este, mikor a gyerek már durmol.
Következő tervben lévő terhességig van két évem, addig élvezem a cigit utána leteszem mert a második és harmadik baba között szeretném ha kis korkülönbség lenne és ha mindkettő szopizna legalább 6-8 hónapos koráig de inkább tovább. Így lesz kb 4-5 évem hogy le szokjak a cigiről végleg. Remélem sikerül! Minden jót nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!