Milyen penészirtót használhatok baba mellett?
Ecet!
Én csak ezzel takarítok, volt télen egy penészfolt a konyhában, azt is ezzel irtottam ki.
Olcsó és környezetkímélő, nem kell drága vegyszereket venni.
Semmit, nem megfelelöen szellöztetsz. Ès most éppen felháborodsz rajta, hogy de bizony te és te és te csak szuperül szellöztetsz. DE nem, nem szallöztetsz jól, és a sarokban penézsedik a fal.
Fogd meszeld le a sarkot, majd minden nap idöjárához képest, tárt ablakoknál kereszthuzatban szallöztess. Télen a legnagyobb hidegben is 5 percre minimum tárva nyitva szellöztess. Nyáron lehet többre, de 5 perc kereszthuzatos, tárt abalakkal a minimum.
Tilos a lakásban teregetni (külföldön élek itt az albérleti szerezödésekben sok helyen külön kitérnek, rá hogy a lakásban tilos teregetni, ezért vannak moso konyhák a pincében), vagy az udvaron, erkélyen teregess, vagy pincében, vagy vegyetek szárítót. A vizes ruhák iszonyat sok vizet tartalmaznak, ha sehogy nem megoldahtó, akkor napi 4-5x is kell kereszthuzatot csinálni.
Aztán a fözésekkor is kitárni az abalkot, onnan is rengeteg pára marad a lakásban.
A penész csak akkor jelenik meg ha mindig nyirkosak a sarkok. Ezellen semmit nem tudsz tenni, 2 hónap után megint penészes lesz minden.
Nekünk addig volt penészünk amíg mindketten dolgoztunk a férjemmel,és a lakásba teregettünk. Minden sarokba volt páragyüjtö doboz, de habár gyüjtötte a vizet, de mindig penészedett. Aztán vettünk egy szárítógépet, és már csak 2x egy télen jelnt meg a penész, majd otthon maradtam kisbabánkkal, és innentöl kezdve minden nap tárt ablaknál szellöztettem, azóta egy pici penész sincsen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!