A Tescoban, Corában, Auchanban kapható gyerekülések biztonsági szempontból eltérnek bármiben is a márkás,3x annyiba kerülő ülésektől?
Igen, a törésteszteken nem megy át egyik sem.
Azonkívűl ezek szabványszáma 03-mal végződik, és az újaknak meg 04-el.
Nem azért kell gyerekülés, hogy a rendőr meg ne büntessen, hanem, baj esetén a GYEREK ÉLETÉT MEGMENTSE.
Nem kell, hogy te legyél a hibás!
Szia!
A kresz által elfogadott ülés 03 v. 04-el KEZDŐDIK.
Még a tesco, cora, stb. sem hozhat forgalomba olyan gyerekülést, ami nem felel meg a szabványnak.
A legnívósabb autós teszteket végző cég az ADAC, a honlapjukon olvashatsz gyerekülés teszteket:
Táblázatba foglalva is fent van az oldalukon, ha nem tudsz németül, akkor is megérted.
Pár hónapja összeszólalkoztam egyébként egy kismamával, aki "ha nem kerül 40eFt-ba, akkor nem ér semmit" véleményen volt az ülésekkel kapcsolatban. Amikor jól átböngésztem a fenti tesztet, akkor kiderült, hogy az általa istenített, jó drága ülés is ugyanúgy közepes szintet ért el a teszten, mint a 9eFt-os outletes. Szóval nem egyértelmű, hogy ami drága az a teszteken is jól szerepel.
A brendon outletje a soroksári úton van, ott még pár ezer forinttal olcsóbbak, mint a brendonban, nincs fent az összes kínálatuk, érdemes elnézni oda:
Nem használtak, hanem kiállítási v. utolsó darabok.
Igen eltérnek. Ezek az ülések csak a minimális elvárásoknak felelnek meg, nem véletlenül kapják ezek a 03-as számozást, míg a tezstelt és jó minőségű ülések a 04-est.
Javaslom hogy nézz meg egy ilyet, meg egy jó teszteredménnyel rendelkezőt. Elég csak a műanyag részét nézni, máris szembetűnő a különbség. Míg az egyik hajszálvékkony műanyaglemez, a másik masszív vastagfalú műanyag. Nyilván a drágábból nem spórolják ki az anyagot.
Csatlakoznék az előttem szólóhoz, nem azért kell az ülés, hogy a rendőr ne bűntessen meg. Pláne, ha sokat autóztok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!