Anyukák! Kaptam egy nagy cukkinit. Mit csináljak belőle?
Én max. kóstolót adnék a babának, a többit megcsinálnám magunknak. Ha ízlik neki, később veszel másikat. :)
Egyik kedvencem:
Lehet belőle paradicsomos cukkinifőzeléket is csinálni. Meghámozod,kimagozoda cukkinit, kockára vágod és lesózod. (kb. 1,5 kg cukkuni kell) Míg áll a sóban 4 szem paradicsomot meghámozol, átpaszírozod. 1 fej apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megfuttatsz. Bele a cukkini és a paradicsom és takarékon addig főzöd, míg puha nem lesz a tök.(kb fél óra). A végén petrezselymet szórsz rá. Ízlés szerint kicsi cukrot is tehetsz bele.
Ez a baba-barát változat,picit macerás, de megéri, az én lányom imádja ès a felnőtteknek is finom főzelék. Ebből fagyaszthatsz le neki turmixolva. Ha csak magatoknak csinálod, lehet paradicsomlével is, abból 1,5 dl kell bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!