Nektek melyik nevek voltak esélyesek, mikor babátokat vártátok? Melyikek tetszettek? Volt, ami csak az egyikőtöknek tetszett?
Csak az volt esélyes, ami lett is, én nem engedtem volna belőle, de szerencsére a páromnak is tetszett..:-)
Édesapám halála után fél évvel megismerkedtem a jelenlegi párommal, rá 3 hónapra teherbe is estem. Úgy hozta a sors, hogy a párommal ugyanaz a vezetéknevünk, ezért úgy döntöttünk apukám nevét kapja (Peti), ami illik is rá nagyon, kis rosszcsont, mára már 1 éves.:) Nem bántam meg azóta sem, így picit apukám is itt van..:-) <3
Lánynévnél lettek volna problémák, mert nekem Adriána tetszik, páromnak meg nem. Neki a Petra tetszik. De az már van a családban, így azt én kilőném, akkor is ha csak távolabbi rokon.
Következő babával, ha kisfiú lesz, én Rolandot vagy Adriánt szeretnék, de nem tetszik a páromnak egyik sem.
Benett is tetszik, de arra meg azt mondta, hogy az egy vágógép neve ott ahol dolgozik..:D
Ő nem mondott még konkrét neveket, amiket véleményezhettem volna..:)
23 nevet írtam fel a páromnak egy papírra, amik nekem tetszettek, mert nem tetszett neki semmi, amit javasoltam. Kértem, üljön le, és addig húzgálja ki a nem tetszőket, amíg 5-re nem csökken. Aztán azokból három már volt a tágabb családban, kettőből meg közösen választottunk.
( Vagyis végül is én választottam, mert a nekem tetszőkből került ki a végleges név, apa csak azt hiszi, hogy milyen ügyesen választott nevet :-) )
Két kisfiam van, és érdekes, fiú nevekből rögtön tudtuk, hogy mit akarunk, nem volt más esélyes név. Lánynál bajban lettünk volna, nehezen találtunk olyan neveket, amik mindkettőnknek tetszettek, és valahogy nem éreztem őket "igazinak".
Fiaim: Marci és Bence (nem is gondolkodtunk tovább)
Lánynevekből ezek jöttek szóba: Orsi, Maja, Csenge, Lili. Nekem a Kati nagyon tetszik, de a férjemnek nem.
Esélyes fiú nevek voltak: Milán,Márk,végül eldöntöttük,hogy Áron lesz,amit kereken a 40.héten elvetettünk és így lett Ádám :-) nem bánom,nagyon illik rá a neve,lehet becézni.
Esélyes lánynevek voltak: Emília,Alíz,aztán később,amikor már kiderült,hogy fiú, nagy egyetértésben mondtuk,hogy lánynak Eszter lett volna :D így a következő,ha lány,akkor Eszti lesz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!