Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » SOS! Anyósom kb 3 teáskanálnyi...

SOS! Anyósom kb 3 teáskanálnyi tejet adott 10 hónapos kislányomnak, mit figyeljek rajta?

Figyelt kérdés
unokatestvérem tejallergiás volt(4 hónaposan már tehéntejet kapott) én nem akartam neki még vagy két három hónapig tejet adni, mert félek hogy tejallergiás lesz. Most be vagyok rezelve, mert anyósom amíg kimentem wc-re megkínálta tejjel. Lehet ilyen kis mennyiségtől bármi nagyobb baja? Elég ijesztő tüneteket olvastam a neten :(
2013. jún. 25. 16:25
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
79%
Ne parázz :) én is kóstoltattam a fiammal már kakaót,igaz csak az ujjamat dugtam bele,nem lett semmi baja. Elenyésző mennyiségről van szó,ne aggódj!:)
2013. jún. 25. 17:05
 12/21 anonim ***** válasza:
83%

Miért kell ezt ennyire felfújni? Főleg ha már kapott joghurtot is?? Ugyan már semmi baja nem lesz tőle.

Írta az egyik válaszoló h felforralva adja is a gyerekének. Nagyon sok anyukát ismerek h 9-10 hónapos volt a gyereke amikor elapadt a teje már nem szoktatta tápszerre hanem tejet adott neki!

És valóban ha nem volt allergiás a családban nem valószínű h lesz baj. Főleg nem 3 kanálkától!!!

Le leszek pontozva de nem izgat! Nagyon sokan itt annyira parásak vagytok h még olvasni is rossz! Kicsit legyetek már lazábbak és ne ilyen görcsösek! Ha mindentől óvjátok és mint pl h minden totál steril és semmit nem kaphat, sokkal több bajt okoztok a későbbiekben ezekkel mintha kicsit könnyebben vettétek volna a dolgokat!

2013. jún. 25. 17:19
 13/21 anonim ***** válasza:
71%
Utolsónak teljesen igaza van,3 teáskanál bolti tej, még laktózt is alig tartalmaz.
2013. jún. 25. 17:21
 14/21 anonim ***** válasza:
68%
Én inkább azon aggódnék, ha 3 teaskanálnyi tejtől már a gyerekem halálát látnám meg pánikrohamot kapnék...
2013. jún. 25. 18:00
 15/21 anonim ***** válasza:
87%
Nyugi, nem hypót kapott. Ha ti sem vagytok allergiásak a tejre, és eddig a savanyított tejtermékekkel nem volt gondja a picinek, sanszos, hogy nem is lesz már. A 3 teáskanál meg elenyésző mennyiség. (sok helyen már fél éves kortól írják a tej bevezetését-más országban). Ettől függetlenül anyósoddal konzultálhatnátok gyereknevelés ügyében. Talán tudnia kéne, hogy ez a ti dolgotok, ő max engedélykérés után járulhat hozzá.
2013. jún. 25. 18:02
 16/21 anonim ***** válasza:
88%

Tényleg úgy beszélsz a TEJRŐL, mintha domestos-t , hipot vagy sósavat adott volna neki. Könyörgöm 3 kiskanál tejről van szó. És mint írtad is már tejterméket amúgy is kapott. És ez h "anafilaxiás reakciót is kiválthat" szöveg. Ez durva. :) Hidd el nem lesz baja tőle.

És igazat adok az előttem szólónak, anyósoddal egyeztessetek ne legyen ez a pánikroham.

2013. jún. 25. 18:08
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
na igen..
2013. jún. 25. 18:44
 18/21 anonim ***** válasza:
69%

Nincs olyan "smile" ami azt fejezi ki, hogy most épp a homlokomra csapok hogy "Te jó isten..."...

Miért kell ennyire félni a tejtől? Tudom, hogy vannak a hozzátáplálásnak bizonyos szabályai amiket érdemes betartani, de ha még sem úgy sikerül ahogy a nagykönyv megírja miért kell ennyire ráparázni? Igaz a kisfiam még csak 3 hónapos, azon még nem igazán gondolkoztam, hogy mikor fogok neki tejet adni, de egyet megfogadtam, az ösztöneimre fogok hallgatni és nem fogok minden sz.ar rémisztő dolgot elolvasni a neten.

Anno minket, szerintem téged is, pár hónaposan tejbegrízzel "tömtek", annak idején sem ajánlották viszont nem volt ennyi tápszer és ha volt is nem éppen olcsón...

Ha meg kapott már joghurtot akkor nem értem mi a baj?

Gondolom nem 3.6-os tejet adott neki anyósod, a mai dobozos tejek meg alig tartalmaznak valódi tejet...

Ne aggódj, nem lesz baja, ráadásul 3 kiskanál...

Nyugi, ne parázz ennyire túl mindent...

2013. jún. 25. 19:47
 19/21 anonim ***** válasza:
63%

így van .8 hónapos babámnak igenis ki fogom próbálni a

1,5 %-os bolti tejet forralva..az az ég világon tejet nem látott úgyse ,semmi baja nem lesz tőle,és csinálok neki belőle fini tejbepapit :)

2013. jún. 25. 20:00
 20/21 anonim ***** válasza:
Az én fiam tej allergiás és mivel 1 évvel késöbb derült fény rá,így kapott tejterméket. Hasfájáson,kiütésen,székrekedésen kívül más baja nem lett. 3 kanáltól nem lesz baja :)
2013. jún. 25. 21:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!