Szerintetek egyedülálló szülőként, Budapesten,
albérletben,1 éves kisfiúval, havi milyen keresettel
lehet megélni egy rendezett életszínvonalon?
200-250 ezer nettó szerintem kell, és abban még nem nagyon van luxus, csak normális, egészséges élet.
2013. jún. 22. 10:39
rezsi+albérlet attol függ hol és mekkora lakás és mennyit fogyasztotok. távhő vagy nem. 80.000-130000ft. Bérlet: 10.000ft ha van pesti lakcim akkor kérhetsz kismamabérletet :4000ft. a többi rajtad múlik,hogy mennyit költesz a boltokba. szerintem is a 200.000 ft a minimum.
2013. jún. 22. 10:57
200 ezer körül szerintem is kell. Egyébként ha már úgyis albérlet, nem tudom tudod-e, de a 13. kerületben nincsen várólista a bölcsikben, tehát ebben a kerületben laksz, és be akarod íratni a gyerkőcöt, akkor garantáltan elhelyezik pár héten belül. És állítólag a térítési díjat sem vezették be, csak az étkeztetésért kell fizetni...
2013. jún. 22. 11:20
4/10 A kérdező kommentje:
Köszi szépen! Igen, kb. így fogok kapni. 200-e, plusz bérlet, plusz egyéb juttatások, pl 50-e. gyógyszertári cuccok, szerintem ebbe a kategóriába belefér a pelus és a tápszer. Ehhez még akkor hozzájön a családi pótlék. Szóval azon gondolkoztam, hogy ez így majd kb. milyen életet biztosít számunkra, hogy fogok belőle kijönni... Akkor ez így szerintetek rendben lesz?
Szerintem kijössz belőle, olyan albit keress, ahol kevés a rezsi, viszonylag új lakást, semmiképp se távfűtésest.
2013. jún. 22. 16:18
Sajna én is ilyen helyzetben vagyok, azt számoltam ki nemrég, hogy 200ezer minimum kell a normális megélhetéshez és ebbe luxus dolgok szerintem nem férnek bele.
2013. jún. 22. 18:43
2-es vagyok.Nem mindegyik panel szörnyű. A miénk nincs felújítva a fűtés van csak korszerűsítve viszont számláló nincs. Télen 24 fok van a lakásban és a max. főtáv számlánk 27 ezer volt.
Ha feljössz akkor nagyon nézd meg a lakásokat, nézd át a számlákat stb. Mi futottunk már bele rossz tulajba :( Jah és ha panelt néznél akkor fűtés számlálósba ne költözz. Sokan azért fáznak ,mert a szomszéd spórol ,viszont ő feltekeri és így átmegy a meleg a spórolós szomszédokhoz. Mintha az utcára fűtenél kb.
2013. jún. 22. 22:27
Hát azért a 27 ezer távhőszámla szerintem sok, persze kérdés, hogy mekkora lakásról van szó, de mi számlálós lakásban soha nem fizettünk többet az 50 nm-es lakásban, mint 20.000, de inkább alatta volt mindig, a szomszédék, ahol nem volt még gyerkőc, így nem fűtöttek annyit, mint mi, de nem volt náluk sem hideg, azok pedig 14 körül fizettek a hidegebb hónapokban...
De az újépítésű, cirkós lakások rezsije a legkisebb egyébként
2013. jún. 22. 22:38
Jah, és azt elfelejtettem, hogy nálunk ennyiért 26-27 fok volt, mert éppen télen volt kúszó-mászó a lányom...
2013. jún. 22. 22:39
Off, 27 ezer csak a fűtésre nagyon brutál! Nekünk a gáz 6-7 ezer minden hónapban, igaz kicsi lakás, csak 40 nm, de dupla ekkora is csak 12-14 lenne, ez cirkóval ennyi (tégla saroklakás) és elég melegre fűtünk. Szóval ilyen olcsó fenntartásút is lehet találni.
2013. jún. 22. 22:53
Kapcsolódó kérdések: