Adhatok 7 hónaposomnak tápszerből készült "tejbe darát"?
többféleképpen lehet csinálni babáknak a tejberizst:
1. kevés vízben megfőzöd, majd ha kihűlt, tápszerrel felöntöd.
2. ledarálod a rizst, kevés vízben megfőzöd (csak annyit tegyél bele amennyit felszív), majd tápszerrel felöntöd ha kihűlt.
3. úgy csinálod mint magatoknak, csak vizzel, tehát kicsit levesesebb, majd ha kihűt, csak a tápszer port szórod bele :)
lényeg, hogy nem szabad a tápit főzni, mindig hűljön ki az étel!
egyébként ugyanígy tejbegrízt is csinálhatsz, de akár krumplipürét is készíthetsz tápszerből, enyém ezeket nagyon szerette mikor pici volt :)
én azt is kipróbáltam, hogy pici grízt megfőztem vízben, és a kész tápszerbe tettem, jól összeráztam és lefekvés előtt ezt itta meg nagy lyukú cumiból, jól teleette magát, később kelt éjjel ;)
Kedves 2. válaszoló köszönöm a jó tanácsokat,nagyon rendes vagy.:)
Első baba.:)
KEDVES 1.
Nem az volt a kérdésem,hogy adhatok-e tejet a 7 hónaposomnak.Hanem,hogy tápszerből készíthetek-e neki "tejbe darát".
Tanulj meg értelmezni és utána válaszolj légy szíves.
És nm azért 27%-osak a válaszaid mert leírod a véleményedet,hanem azért mert bunkó módon válaszolsz,és mindenkit okítasz.Remélem elgondolkozol.....
Ha már bevezetted a glutént az ételébe, nyugodt szívvel mehet.
A fiam imádta.
Én csak vízben sűrűre főztem a grízt, amint hűlt, a bekevert tápszerrel hígítottam. Turmixgépben kavartam össze, így tutira nem lett csomós. Csipet cukor mehet bele. Lehet akár gyümölcsökkel is dúsítani, úgy még finomabb. Később, ahogy nő a baba, akár lereszelt narancs, citromhéjjal, fahéjjal is lehet ízesíteni.
A ledarált rizses verziót még nem hallottam, de nagyon tetszik, a második babánál biztos kipróbálom. :)
Kedves 3.
Igen 4 hónapos korától kapja a kekszet a gyümijébe minden nap 1 teás kanállal.Sajnos nem sokáig szopizott így a védőnőm mondta,hogy nyugodtan kezdhetem.(Napal volt elég tejem,estére pótlás kellett és rájött-könnyebb üvegből mint megdolgozni érte.)Így 3 hónapos korában egyik napról a másikra nem fogadta el a cicit.Köszönöm a válaszodat.:)
Kíváncsi lennék arra,hogy mit gondolnak rólad az ismerőseid/barátai?!
Lehet,hogy meglepődnél a válaszokon..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!