Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Neked mire lenne elég 300ezer...

Neked mire lenne elég 300ezer forint babapénz? Mi a véleményed erről?

Figyelt kérdés

[link]

Erről jutott eszembe.

Visszagondolva nekem ennyi bőven elég lett volna,az autós ülés volt a legdrágább,az új volt és jó minőségű,minden más vaterázott,turis,stb.

De ilyen magasra emelni ezt az összeget,vajon hány olyan baba születne akit ilyenért vállanak be...

2013. jún. 20. 11:08
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Azt írja hogy mindenkinek,akinek 18 éves elmúlt.
2013. jún. 20. 11:56
 12/26 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom, azért tartom hülyeségnek, mert erre megint rá fog kapni a kisebbség, mint annó a szocpolra. Azt is azért vették el. A rendes munkás ember gatyája meg rámegy majd.:/

Ezzel segíteni akarnak azon szülőjelölteknek akiknek még a babakelengyék is gondot okoznak. kérdem én mi lesz akkor később ezekkel a családokkal? Hogy lesz pelenka, tápszer, friss gyümölcs és ruha??

Második babánál is jár majd?Vagy csak az elsőszülöttekre?

2013. jún. 20. 12:10
 13/26 anonim ***** válasza:

Sztem nem lett volna elég, de nekünk kellett nyílászárós-csere meg festés, babaszoba kialakítása stb.

Én nem támogatom, max úgy hogy igazoltan a gyerekre legyen költve, pl adják utalványban és kötelezzék a bababoltokat, turkálókat, bizományikat hogy ezt a fajta utalványt mindenre fogadják el.

2013. jún. 20. 12:45
 14/26 anonim ***** válasza:

Attól félek én is hogy nagyon sokan fognak emiatt gyorsan szülni...még inkább mint eddig mert 288 ezer ft elképzelhetetlenül nagy pénz egy rossz sorban élő családnak (nőnek, lánynak stb.).

Szerintem nem ez az egyszeri összeg tartja vissza azokat akik húzzák halasztják az első baba vállalását és amúgy SEM ez a fő gond véleményem szerint hogy nem vállalnak elég hamar gyereket az emberek, hanem inkább az hogy 1.2 db gyermeket vállalnak átlagosan. Inkább ez a gond a népességfogyás szempontjából.

2013. jún. 20. 12:46
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

A 13. válaszoló ötletére én nem is gondoltam.

Az utalványt viszont helyeselném száz százalékig én is, főleg úgy, hogy 1-2 évig lehessen beváltani őket (pl. amikor már cipőket is venni kell). Csak bababoltban, patikában, a csecsemővel összefüggő (mellszívó, szoptatós melltartó, tejserkentők) holmikat lehessen venni.

Aki a gyermekre költi, az az utalványt is ügyesen kihasználva a gyerekre fordítja, aki pedig csak vigadni akar belőle, ne tudja megtenni.

2013. jún. 20. 13:29
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Tud belőle vígadni sajnos, hisz eladja mondjuk 80%-ért és elérte a célját, a másik fél meg kvázi jól jár.
2013. jún. 20. 13:31
 17/26 A kérdező kommentje:
Így van,simán eladják az erzsébet utalványt is 60-70%-os áron errefele is...
2013. jún. 20. 13:44
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

Ebben sajnos, igazatok van. :(

Én ebben az egészben azt nem értem, miért csak az első gyerekeseknek járna? Mitől vagyok én kevesebb az állam szemében, ha már a másodikat szülöm? (vagy harmadikat)

Aki akar(t) gyereket, az igyekszik megteremteni az anyagi biztonságot, állami támogatástól függetlenül. Az pontosan tudja, hogy mi mennyibe kerül és valljuk be, azért ebből a pénzből nem lehet évekig habzsi-dőzsizni és gyereket nevelni.

2013. jún. 20. 13:54
 19/26 anonim ***** válasza:
Az első gyerek gyerek, a második már nem!! Hogy van ez? Pedig annak sokkal nehezebb aki a nagy mellett vállal, mert azért rá is kell költeni ugyan úgy.Bár sok mindent meg is örökölhet a kisebb, de akkor sem igazságos ez!!:(
2013. jún. 20. 15:51
 20/26 A kérdező kommentje:

Persze hogy nem igazságos.

Mert ezt kapná az is aki egy percet se dolgozott,és szül a semmire,és az is aki dolgozott.

Inkább a gyed összegét kellene emelni,hogy ne 100ezer legyen a max,akkor is ha előtte jó fizud volt.

2013. jún. 20. 16:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!