Neked mire lenne elég 300ezer forint babapénz? Mi a véleményed erről?
Erről jutott eszembe.
Visszagondolva nekem ennyi bőven elég lett volna,az autós ülés volt a legdrágább,az új volt és jó minőségű,minden más vaterázott,turis,stb.
De ilyen magasra emelni ezt az összeget,vajon hány olyan baba születne akit ilyenért vállanak be...
Ezt úgysem fogják megszavazni... amúgy nemhogy inkább a szocpollal foglalkoznának,szerintem a saját lakás/hitel kérdés sokkal nagyobb gond manapság. Ezzel csak a pénzért szülő nők táborát gyarapítanák.
Amúgy sok mindenre elég lenne a 300ezer szerintem. Nem is kéne az elején több.
Na ez is egy jó hülye ötlet már megint, nem is hallottam róla. Átlag ember kikeríti enélkül az összeg nélkül is a szükségeseket, aki meg magáért a segélyért szül az biztos nem fogja ezt az összeget arra költeni amire való lenne egyébként.
Szerintem amúgy normál esetben kb. reális lenne ez az ár, ha mindenből középkategóriát választanak a szülők.
Nálunk kb. 250 ezerből kijött a teljes babakelengye, szobafestéssel, babakocsival, bútorokkal...
Szép összeg, tény. De valljuk be, nem szülés után hat héttel kell babakelengyét vásárolni, hanem előre. Azt pedig valamiből finanszírozni kell.
Aki ésszel vállal gyermeket (itt nem milliomos családokra gondolok), azok amúgy is ügyesen, fizetésből oldják meg a gyermek érkezéséhez szükséges dolgok megvételét, nevelését, nem állami támogatásra apellálnak.
Tény, szép pénz, örülnék neki, ki ne örülne, ha hozzávágnának egy ekkora összeget? Én inkább a gyed/csp-t emelném, elvégre, aki már tett be a közösbe, az kapjon belőle többet.
Akinél anyagi korlátai vannak a gyermekvállalásnak, hiába ez az összeg, a baba nő, kisgyermek lesz belőle, óvodás, iskolás, akkor meg ki ad pénzt?! Senki.
Jó ötlet jó ötlet, csak az a baj, majd előkerül a sok fiatal "olyan gondolkodású", aki emiatt fog csak szülni. Utána meg tojik a gyerekre. Sajnos van olyan rokonom, aki azért vállal gyerekeket, hogy kapja folyamatosan a gyest. Ezt konkrétan meg is mondta. De ne mondjam, hogy a legnagyobb gyerek sem ismeri az alapvető normákat, mert anyuka bacik nevelni. 300 ezer forintra pedig soknak felcsillan majd a szeme.
Ez annyira átlátszó egyébként. Dobnák össze a sok 300ezret és teremtenének belőle munkahelyet ahova a 2-3 gyerekesek is eltudnának menni legalább napi 6 órában. Azt hiszem ezzel nagyobbat lendítenének a gyerekválallási kedven és az olyan embereket támogatnák akik a gyed gyes után szívesen mennek dolgozni és pakolnak is ezzel az államkasszába.
De kitaláltak egy nagy hülyeséget, hogy legyen elég szavazatuk. Csak egyre nem gondol a nép, ha ezt tényleg megszavazzák, honnan fizetik ki ezt?? VALAHONNAN EL KELL VENNIÜK, hogy adhassanak. És nem a saját zsebükből fognak erre elkülöníteni, hanem a tiedből-enyémből.
Kinek járna ez az összeg??
Alanyi jogon a kisebbségnek vagy mindenkinek? Csak, mert nem mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!