Mindenfajta ételt bevezettek, amit a "nagykönyvek" írnak? ás milyen formában
Azt írják 4-6 hó:gabonapelyhek,rizs,zab
mi nem eszünk soha zabot,lehet még én sem ettem...gabonapehely..ezt sem értem,cornflakes??
rizs,na ez rendben lenne,de főzzem meg,majd turmix?
SEGÍTSÉG!!!!
:D
Én nem adtam neki mindent ami le volt írva.Amit nem eszünk,nem adtam,majd ha esetleg enni fogunk kap ő is.
Rizst megfőzöd és turmixolod.Gabonapelyhet én sem adtam még(9hós),igazából nem tudom milyet kellene.Zab...hát lehet én sem ettem még :D
gabonapelyhet lehet kapni dm-ben,rossmanban gondolom,azt mi se nagyon eszünk.
Rizst jól szétfőződ,turmixolod,vagy ha már bírja a darabost,akkor elég villával széttörni.Figyelj rá,hogy ne legyen száraz,a rizs sok folyadékot elbír!
Zabpelyhet első fiamnak én sem adtam,mert mikor nagyobb baba lett akkor fedeztem föl:)Most már a pici kap.
Sparba lehet kapni,én az s-budget-et szoktam venni, 500g 200 ft,nem drága.1-2 dl vízben megfőzöl 1-2 ek zabpelyhet,aztán gyümivel elkevered,nagyon finom,laktató!Egyszer érdemes kipróbálni, és akkor meglátod hogy viselkedik,utána magadnak ki tudod alakítani az arányokat.
Nagyfiam annyira szereti, hogy minden reggel zabkása a reggelije.Nem vizet,hanem tejet melegítek neki,ebbe teszem a zabpelyhet,megduzzad, vágok még bele gyümit(alma,meggy,sárga dinnye,ami van éppen).Amúgy nagyon fini,próbáld ki te is:)
Bocsi az offért,2es vagyok.
Akkor semmi extra ez a gabonapehely dolog,sima,natúr,ízesítetlen gabona vagy zabpehely és kész?
1vagyok
A zabpehely izesítetlen, de azt beleteheted joghurtba, meg tejbe is, gyümivel, ha nem elég édes, akkor mézzel, cukorral édesítheted (de sztem elég a gyümi) de vannak olyan zabpelyhek is,amik gyümisek és fincsik.
A kukoricapehely az a corn flakes, abból rengeteg van.
A gabonapehely, meg a neszkvik csokigolyó, meg a ciniminnies, meg a többi ilyen :)
A fittness kukoricapehely nagyon finom, cerbona márkájú.
Pehelyből én egyedül a zabpelyhet szoktam készíteni, leturmixolom, és ahogy fenn írták, gyümölccsel keverve tényleg finom. Rizst lehet villával törve adni, én az ételek többségét csak villával nyomtam szét, de persze le is turmixolhatod.
Amúgy az én táblázatomban ilyenek is vannak (persze későbbre), hogy spárga, avokádó meg csicsóka,amiket mi sosem eszünk, igy a gyereknek se adom, nem beszélve a pasztinákról meg a mángoldról, amiről fogalmam sincs micsoda:)
deeehogyis vezettem be mindent... :) Egy csomót nem is ismerek, meg nem is érdekel.
Zabpehelyre visszatérve, nagyon finom kását lehet főzni tejből meg zabpehelyből. Főzd fel, aztán lehet ízesíteni fahéjal, kakaóval, gyümivel, bármivel. Mondjuk nem 6 hósnak, a tej miatt.
Vannak olyan baba gabonapelyhek, amiket csak vízzel, vagy tápszerrel elkeversz és kész is. Pl hétgabonás, vagy olvadópelyhek. Nem kell turmixolni, és letudtad a gabona bevezetését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!