Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nagycsaládos anyukák! Ti is...

Nagycsaládos anyukák! Ti is imádtok anyának lenni, örömötökre szolgált a nagycsalád, mi alapján döntötettek igy? Mennyi a korkülönbség? Van még tervben baba? Meséljetek!

Figyelt kérdés
Négy gyermekem van ,36 éves vagyok . Első házasságomból már két szinte felnőtt gyermekem ,második házasságomban pedig egy 10 éves és egy 5-hónapos gyermekem van .Összesen két fiúcska és két lányzó. Nagyon élvezem minden mehézségével együtt az anyaságot és ez igy volt amikor "extra korán "szültem ,illetve most 35 -évesen is ,sőt erősen benne van egy ötödik is a pakliban ,hogy legyen kicsi korkülönbséggel is egy tesó még . :)Sokan emiatt kiakadnak tudom ,de annyi örömet ad . :)

2013. jún. 18. 16:00
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

# 8/10

És akkor jön az ellenzék ,hogy győzzőn ! :))

Az ,hogy te ezzel a dologgal ,hogy s mint vagy még nem azt jelenti ,hogy a másik is igy éli ezt meg ! Amúgy én ezt irtam idézem :"nagyon élvezem az anyaságot ,minden nehézségével együtt!Ebben benne van ,hogy nehézség .... ez azért nem ugyanaz ,hogy amit te irtál ,de legyen akkor úgy ,hogy minden percét élvezem . Nyilván vannak benne meglepő ,sőt időnként bosszantó dolgok is de szeretnélek nem túlságosan kiakasztani mégis rámerem azt mondani ,hogy az is a nagyokkal van ,nem a csöpögő fagyi sem a kiömlött cucc a padlón soha sem tudott dühiteni valószinűleg mert mikor vállaltam a többediket már tudtam ,hogy mivel jár egy kisgyerek és hát ez engem nem készitett ki ,na meg valószinűleg olyan pszicho.... eset vagyok . ;) :))

Na szóval ! Az már más tészta a nagy gyermekkekel ami van az a csúnya kamaszkor azt nem évezem ,sőt nagyon nem élvezem ..De ! Tudom ,hogy vele jár és el is múlik és még ez sem tántorit vissza attól amit a szó jelent ,hogy ANYA lehetek ! Én ez vagyok te az ! Nem kell hinni ebben ,biztosan azért irtam ki igy ismeretlenül ezt a kérdést ,hogy verjem a mellem a "bezzeg anya " baromsággal . :) Jézusom :O

Na mindegy van aki igy értelemzi ,de remélem van olyan is aki nem túléli hanem átéli az anyaságot és érzi kérdésem lényegét ,hogy beszélgetni szerettem volna erről az egészről ,csak úgy .

2013. jún. 21. 22:14
 12/18 A kérdező kommentje:

ja és még egy :

"Akinek a gyereke soha nem néz tévét, még sosem evett csokit, és utálja a gyümölcslevet. És aki mindig azt érezteti, hogy szaranya vagy, ha nálad nem pont így van. És a bezzeganyaság ráadásul még el sem múlik, aki egyszer azzá lesz, az is marad, amíg el nem viszi valami csúnya pszichoszomatikus betegség."

Ezt melyik adón láttad ?? :DDD

Mert én még csak hasonlókra sem céloztam . Vagy úgy értelmezted kérdésemet esetlege egyik válaszomat is ,hogy :Jajj de tökéletes az én négy gyerekem és jajjj nem eszik csokit ,és jajjj tv -t sem néz .. mert akkor viszont te menj el egy pszichilógushoz már bocsi ,enyhén kötöszködős kedvedben vagy . Valószinűleg te már egy gyermektől kiborulsz ,hát persze ilyen is van . :)

2013. jún. 21. 22:18
 13/18 A kérdező kommentje:

# 10/12

Te éppen igy érzel látod szeretsz anya lenni annak minden nehézségével ,sőt még vállaltál volna egyet ..

Én is még -e két irásom között is megszoptattam legkisebbemet ,na és ? :)

Nekem sem egyszerű maximum nagyszerű ez az egész !

Mai napom egy része pl az ebédnél : Nagyfiam eszik közben a kisebbik lányommal vitatkozik ,hogy hogy kell szépen enni csak mert böffentett egyet ,nagyfiam teszi ezt teli szájjal . :))a kicsi a spenótját öblitette vizzel (nem nagyképűség ,de imádja a vizet és pohárból iszik ;) )

szóval a spenótra mikor öblitett éppen kifele fújt egy nagyot igy az egész asztalt beteritette , amig elkezdtem törőlgetni , a nagylányomra néztem aki a maradék spenótra rávetemedve tömte magát és ekkor elkapott a röhögőgörcs.

:)

2013. jún. 21. 22:46
 14/18 anonim ***** válasza:
nem, én 3 4 éven aluli gyerekemtől készülök ki. csak találónak találtam bemásolni, amit találtam a neten. nem kötözködöm, csak furcsállom ezt a nagy élvezetet, amit írsz. bár neked meg nem volt 3 kis korkülönbséggel gyereked, ha lett volna, biztos, hogy nem lennél kiegyensúlyozott. de kicsit irigyellek is, hogy ennyire élvezed. én kettőt élveztem, de összesen hármat már nem tudok kordában tartani. bár az első gyerekem erőssen viselkedészavaros, lehet, hogy ez a fő gond. olyan, minta ő egyedül hármat kitenne.
2013. jún. 21. 22:48
 15/18 A kérdező kommentje:

Nos akkor ne igy irj ahogyan azt tetted mert erősen ellenszenves volt az irásod ,és kötöszködős ! Azért mert láttál valamit a neten még nem azt jelenti ,hogy általánositani kéne ! Lehet ,hogy három gyermekem nem jött egymás után két évvel ,de egyedül neveltem az első két gyermekemt egy pár évig a kedvem mégsem ment el az egésztől ,és aki ismerte a nagyfiamat ,hogy milyen volt na az megmondaná neked ,hogy nem volt fáklyásmenet . :)) Mostanra a világ legjobb fia lett ! Az ,hogy viselkedészavaros lett volna nem mondanám ,bár az oviban céloztak rá ,hogy miután váltunk megváltozott és esetleg vigyem el valahova hátha ... nem tettem de rengeteg türelemmel voltam felé. Én egyébként birka vagyok a kisgyermekekkel szemben . Nekem a szemtelenséghez a nagyok visszabeszédéhez nincs türelmemm olyankor számolok egy párat magamban és utána eresztem ki a gőzt de még akkor is hangosan , azért tudnak/tudtak nagyon kis aranyosak lenni ők is .

Jelenleg egyébként még van munkám is olyan valamivel foglakozom amivel itthon is tudok és mivel nem vagyunk úgy eleresztve anyagilag nem hagytam abba ,ez nem mindennapos de ha bejön a meló akkor egy pár hét igen húzós ,és én erre a részére mondanám ,hogy na az akkor tényleg sok . De ! Lehet bár örültnek tartasz akkor is imádok holtfáradtan a gyerekeimmel lenni , nézni ahogyan valami újat produkál a legkisebbem vagy ahogyan a kisebbik lányom duruzsolja hogy hogy szeret és ,hogy ne csináljam a munkám majd ő ad kölcsön ha kell nekem . :)) Ahogyan a nagyobbak fogják a picit és kérdezgetnek ,hogy kire hasonlit jobban ? Melyikük volt ilyen ? ... Én tényleg nagyon rátaláltam magamra a nagycsaláddal .

És hozzáteszem van ,hogy pár óra alvással rohanó házatrtással ,mindennapos főzéssel ,és persze ,hogy nekem is van ,hogy azt mondom úristen . :O :))) De akkor sem adnám egyetlen percét sem ,csakhogy másképpen nyugisabban éljek ! a párommal nehéz időt egymásra forditanunk de megértő nagyon rendes e téren ,sőt ő is akkora bohóc ha a gyerekekről van szó (pedig egyébként egy komolyabb alkat ),és most igy a picikkel közösen alakitjuk a közös progikat inkább kevesebb a kettesben töltött idő nyilván ,de a nagy nevetések azthiszem jelenleg potólják azt is . :) a barátai mondták régebben kicsit "Olaszosan " éltek . Nos valóban nem lehet ránk mondani ,hogy amolyan nyugalom háza lennénk . Ha viszont amig nem volt meg a baba anyum nagy néha elvitte a kisebbik lányomat is az a csend amire azthittem ,hogy nagyon kell egy órán belül nehéz volt nekem .. :)

ezek nem nagy szavak és főleg nem "dicsekvés" ahogyan neked lejött egyszerüen csak ez az igazság !

2013. jún. 21. 23:14
 16/18 anonim ***** válasza:
Nekünk 3 gyerekünk van. 9,6 és 2 éves a kicsi.Jó lenne még egy 4.,de félünk,nem jönnénk ki anyagilag! :/ Én 28 éves vagyok,van még pár éven gondolkozni,de a férjem kijelentette nem akar 40 évesen már gyereket vállalni,most 37 éves.Jelenleg jól elvagyunk anyagilag is,és mint szokás ezen az oldalon mondani,,ősanya típusba tartozok,,. :D Lételemem az anyaság, ha lenne sooook soook pénzünk,minimum 5 gyerekünk tuti lenne,de a piszkos anyagiak sajnos itt is közbeszólnak. :( A napjaink hol ilyenek hol olyanok.Van hogy én is ingerültebb vagyok,és akkor is leteremtem őket,ha hangosabban nevetnek,de van hogy napok,hetek telnek el úgy hogy én vagyok a világ legboldogabb és nyugodtam anyukája.Aztán jön 1 betegség...vagy egy családi vita,ami mindig befeketíti a boldog napokat.Most,hogy kiderült kismama a Hugom,megint elkapott az irigység,és szülni akarok,de nyomban.A férjem észrevette...látja rajtam.Azt mondja ne sírjak,legyek boldog,hogy babázhatok megint.Persze..csak az nem olyan,mint ha az enyém lenne.El vagyunk látva babákkal és gyerekkel,szép nagy a családunk,termékenyek vagyunk. :D És annyira jó látni,mikor egy egy ünnep alkalmából összeröffenünk,és annyi a gyerek nem találod meg a sajátodat a kupacban. :D Imádom,és szuper érzés,minden nehézséggel szemben is.Mert az van,volt és lesz is.Hiába szépítjük.De ettől függetlenül még mindig meg esz a fene egy 4. gyerekér... :/
2013. jún. 27. 13:14
 17/18 A kérdező kommentje:

Szia ! :)

Akkor még van három évetek hátha mégis .. :)

Párod kora miatt irtam . Érdekes ,hogy ő férfiként is ügyet csinál belőle pedig a mai világban hőlgyek simán babáztak 40 -évesen és afelett is ,sőt első babásként . :O :)

2013. júl. 2. 14:51
 18/18 A kérdező kommentje:
Sztem ha nagyon nagyon szeretnéd nem szabad feladni mert a vágy csak erősődik .. tapasztalat . :D
2013. júl. 2. 14:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!