Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ez bőrgomba? (kép)

Ez bőrgomba? (kép)

Figyelt kérdés

A térdén, könyökén is vannak foltok, azoknak nem fehér a közepe.

A háziorvos szerint ekcéma, de már majdnem 1 hónapja nem múlik.

Kértem bőrgyógyászhoz időpontot, de csak 1,5 hét múlva jutunk be.

Addig mivel kenhetném? Shea vaj nem használ.

[link]

2013. jún. 18. 14:14
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
2013. jún. 18. 14:16
 2/12 anonim ***** válasza:
Lányomnak is pont ilyen foltjai voltak a pocakjánál a pelenka felett tavaly nyáron. Semmilyen krém nem használt, csak a szteroidos. Kentem vele pár napig, azt hiszem 2-ig. És még utána is látszott a helye, de magától el is múlt még az is.
2013. jún. 18. 14:19
 3/12 anonim ***** válasza:
Szerintem ekcéma! Próbáld meg a tejkrémet, amíg nem jutsz el orvoshoz.
2013. jún. 18. 14:31
 4/12 anonim ***** válasza:
Azért mert nem múlik még nem biztos, hogy nem ekcéma. Nekem volt ekcémám, de nem így nézett ki. Igazából az egész gyerekkoromat ekcémásan éltem le. Szerintem gomba vagy valami egyéb, de nem ekcéma. Shea vaj nem fog segíteni abban szinte teljesen biztos vagyok, erre valami gyógyszertári krém kellene. Nálunk "okos" gyógyszertáros van,mindig tud segíteni, nem tudod a gyógyszertárba magaddal bevinni és megmutatni a gyereket hát ha van ötlete. (persze lehet nálatok pont nem egy hozzáértő gyógyszertáros van) Védőnő nem mondott valamit? Én azért pampognék a bőrgyógyászaton, hogy ez sürgős mert egyre rondább csak a nagy melegben sokat viszket és a gyerek teljesen szét marja a bőrét. Mond hogy szeretnétek elutazni gyerekek közé és nagyon fontos lenne tudni nem e fertőző a bőrkiütése. Amit addig is tehetsz, hogy gyógyszertári fürdetővel fürdeted, nem fürdik sokáig és azt is inkább csak folyó vízben. Medencébe, strandon nem fürdik (csúnyább lehet és elfertőződhet). Nem kell nagyon beöltöztetni hagy érje a friss levegő a kiütéseket mert pl. a nap fény nagyon jól hat ilyesmikre (de nem a tűzőnapon!!!!) Hogy mivel kenjed hát nem tudom... Shea vaj szerintem nem jó mert nagyon zsíros nem tud a kiütés levegőzni. Esetleg kamilla teával lemoshatod a kis testét. Figyelhetsz az étkezésre is pl. eper, tojás, tej, sajt,méz fokozhatja az ekcémát próbáljátok meg, hogy nem fogyaszt olyan ételeket ami allergizálhat. Bármilyen jellegű is legyen a kiütés a nagy meleg, izzadás, a vízben ázás biztosan nem használ neki.
2013. jún. 18. 14:31
 5/12 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nem viszket neki sehol.
2013. jún. 18. 14:47
 6/12 anonim ***** válasza:

Nem evett epret mostanában?

A kamillát nem ajánlom, mert nagyon szárít.

Az aloe készítményeki is, de azokat ilyen bőrproblémára szokták dícsérni.

2013. jún. 18. 14:58
 7/12 anonim ***** válasza:
Ez rózsahámlás szerintem. Nem volt mostanában valamilyen vírusfertőzése? Annak az utóhatása azt mondta az orvos. Szteroidtól múlik csak el sajnos, de van valami nagyon enyhe rá. Nekem csak a fizetős bőrgyógyi tudta megmondani, kész röhej!
2013. jún. 18. 15:19
 8/12 A kérdező kommentje:
6 hónapos múlt, csak anyatejes még és beteg se volt még sosem.
2013. jún. 18. 15:27
 9/12 anonim ***** válasza:
Az ekcéma melegre, izzadásra még inkább kijön és nagyon viszket. Ha viszont egyáltalán nem viszket neki akkor valami étel allergia vagy amit már előttem is mondtak vírus fertőzés utóhatása. Legyengült a szervezet a fertőzés miatt, és most allergiás reakciót produkálhat bármire.
2013. jún. 18. 16:09
 10/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem allergia...a kisfiamnak ilyen volt az egész teste:(

2013. jún. 18. 18:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!