Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Bőrgomba a kézfejemen -...

Bőrgomba a kézfejemen - megfertőzhetem vele a babámat?

Figyelt kérdés
Eddig azt hittem, hogy valamilyen tisztítószertől száradt ki a kézfejem, és viszket, valamint repedezik rajta a bőr, főleg ahol hajlik a bőr. Ma viszont azt mondták hogy valószínű ez gomba (eléggé le vagyok rongyolódva, biztos emiatt jött ki). Egész nap egyedül vagyok az 5,5 hós kislányommal, megfertőzhetem őt ezzel ha hozzáérek?

#gomba #bőrgomba fertőz
2012. okt. 1. 20:09
 1/3 anonim ***** válasza:
igen, megfertőzheted.
2012. okt. 1. 20:12
 2/3 V-F Ildi válasza:

Én ugyan ebben a helyzetben vagyok,talán most már csak voltam.Mindent kipróbáltam,nekem a doki a betadint javasolta.De eleinte nem nagyon vált be mert a gyerekek miatt sokat kellet kezet mosni és mindig lemostam aztán újra kenni.Aztán csak lefekvéskor kente be jó alaposan de akkor meg úgy kiszáradt a kezem,hogy már fájt.De rájöttem,hogy a betadin bekenése után bekentem egy kis "Lukács féle kék kenőccsel" és rohamosan gyógyult és szinte már teljesen elmúlt.Nagyon ajánlom.A kék kenőcsöt itt tudod megrendelni nagyon jó sok mindenre én már évek óta használom.

[link]

2012. okt. 2. 12:35
 3/3 anonim ***** válasza:

Nekem is hasonló volt, pont a kézfejemen, vagyis ott a csukló felső részénél, ahol a kézfej véget ér. A végén már úgy nézett ki, mint a pikkelysömör, aztán a bőrgyógyász azt mondta gomba.

Írt fel kétféle kenőcsöt, az egyik csak hidratáló-szerűség volt, a másik "alkcémás kevert kenőcs" (nem írtam el, alkcémás), ezzel kellett kenni naponta kétszer pár hétig. Már az első pár nap után hatásos volt! Bőrgyógyász és háziorvos is fel tudja írni, a patikában pedig kikeverik.

Elvileg fertőző, sőt nekem sajnos miután a kézfejemen elmúlt kijött az alkaromon vagy a karomon, szóval már mindkét kezemet könyékig kellett kennem, tehát fontos, hogy miután látszólag elmúlt még akkor is kenegesd egy ideig.

Én hosszú hónapokig szenvedtem vele, én is kentem mindenféle kamillás kenőccsel, neogranormonnal stb., mert nekem eleinte érdekes módon nem viszketett, így nem gondoltam gombára. Épp nyáron is úgy volt, az enyém már nagyon csúnya volt, hosszú repedésekkel, amik időnként már majdnem véreztek, és előfordult, hogy kis váladék (nem gennyszerű, inkább csak valami sima vizes) is távozott a repedésekből, emlékszem, esténként mindig zsebkendővel törölgettem. Na szóval mivel nem viszketett senki nem gondolt gombára így én nyugodtan voltam, nyáron szokásom volt meztelenül aludni hason és a kezem a fejem vagy a mellkasom alá tenni. Azt akartam ebből kihozni, hogy szerintem ha óvatos vagy és a baba bőre egészséges, akkor kicsi a fertőzés veszélye (nekem sem terjedt át a testem egyéb részeire, pedig egész éjjel a kezemen feküdtem).

2012. okt. 14. 00:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!