Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nagy gond ha kimarad a kúszás?...

Nagy gond ha kimarad a kúszás? Többi lent.

Figyelt kérdés
6 hónapos a lányom, 3 hónaposan kezdett el forogni egyik oldaláról a másikra, rá egy hónapra, már hernyózott vagy mit csinált, le tette a fejét, és tolta magát előre a lábával. 2 hete kb, négykézlábra ál, és hintázik, soha sem próbált meg kúszni, legalább is úgy nem, ahogy a nagy könyvben meg van írva, hogy a kezével húzza magát előre. Viszont nagyon erős baba, az autóülésben, pihenőszékben felhúzza magát ülésbe, az ölünkben már fel is állna.
2013. jún. 17. 15:25
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
http://www.youtube.com/watch?v=HUry7FFinS4 ugyan ezt csinálja a lányom is.
2013. jún. 17. 15:29
 2/12 anonim ***** válasza:
Szerintem nem.Az én lányom is ezt csinálja már két hete,igaz ő még csak 5 hónapos.Meg a kis fején tolja magát előre.Szerintem nemsokára mászni fognak,és a kúszás elmarad. :D
2013. jún. 17. 15:49
 3/12 anonim ***** válasza:
ez a felállás gyakori, ettől még fog kúszni valószinüleg. én hallottam olyan babáról aki nem kúszott hanem rötgötn járt e állitólag ez nem a legjobb mert az idegrendszeri fejlődéshez kell a kúszás, mászsá is. Azt nem ritad most hány hónapos. De szerintem attól hogy állni akar még fog kúszni hamarosan, tegyél elé érdekes tárgyakat de úgy hogy ne érje el, el fog jutni hozzá. Ja és azon se lepődj meg ha először hátrafelé fog elkezdeni kúszni, mert a legtöbb baba először úgy csinálja mivel az könnyebb.
2013. jún. 17. 15:49
 4/12 A kérdező kommentje:
de írtam hogy 6 hónapos, de igazából majd még csak most tölti a 6 hónapot, 5 és fél hónapos, ha tárgyat teszek elé, úgy megy érte hogy a fejét leteszi, és tolja magát előre a lábaival.
2013. jún. 17. 16:06
 5/12 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom, hogy nem gond, ha kimarad a kúszás, a mászás sokkal fontosabb, mert az asszimetrikus mozgás, hogy ellentétesen használja a végtagjait fejleszti az agyi keresztcsatornákat, és ez nagyon fontos. A kúszás viszont sok esetben nem is szabályos a babáknál, mint hogy a lányomnál sem volt meg a tipikus kommandós kúszás, hanem mindig a bal kezét rakta előre és a jobb lábával tolta magát, és ezzel sem volt baj, azt mondták...

Úgyhogy az sem gond, ha kimarad, de még az sem teljesen biztos...

2013. jún. 17. 16:10
 6/12 anonim ***** válasza:

Ja bocsi azt nem vettem észre:)))

Akkor ez már kúszás ha elér hozzá. Miből gondoltad rögtön hogy kimaradna? A legtöbb baba sak ilyen kora körül kezdi, az hogy fel akar állni nem függ össze ezzel. Ettől nem fog elöbb elkezdeni járni még, vagy ettől még nem marad ki a kúszás.

2013. jún. 17. 16:10
 7/12 A kérdező kommentje:
abból gondoltam hogy kimaradna, hogy csak így tolja magát előre, és amit néztem kúszás videókat egyik sem ilyen. :) De egyébként nem értek hozzá, ezért kérdeztem :) Majd leírom nektek hogy végülis mi lett belőle :) most is folyamatosan hintázik négykézláb, olyan aranyos.
2013. jún. 17. 16:15
 8/12 anonim ***** válasza:
Én valahol (gyógyszertári lapban) azt olvastam, hogy a kúszás is fontos, de sajnos már nem emlékszem miért. Szerintem még simán kúszhat, abból, ami a videón van még bármi lehet. Én nem mondanám erre, hogy ebből mászás lesz. Az, hogy autósülésben felhúzza magát nem jelent semmit, hiszen az nem ülés, ezt minden baba csinálja. Hasizomból még nagyon sokára fog felülni.
2013. jún. 17. 16:40
 9/12 A kérdező kommentje:
köszi a választ, azért gondoltam hogy ebből mászás lesz, mert mindenki azt szajkózza hogy a hintázából mászás lesz. :) Mindenkinek ment a zöld kéz! ;)
2013. jún. 17. 16:45
 10/12 anonim ***** válasza:

elvileg minden mozgásforma jó, ha megvan a babánál; de a kúszás nem akkora gond, ha kimarad, mint a mászás. nálunk kb 2 nap kúszás volt, bár az is félig kúszás félig mászás :D nekünk mondta is a gyógytornász, hogy úgy néz ki, ki fog maradni, de ez nem baj.

viszont ő nagyon hirtelen jött rá dolgokra. az utóbbi két hét eredménye a mászás, térdenállás, állás, ülés kéz nélkül. hirtelen beindult, pedig azelőtt így kicsit ugrálva közlekedett és forgott. és nyoma nem volt pl annak, hogy fel akar állni; úgyhogy még simán lehet, hogy fog kúszni a tied :)

2013. jún. 17. 21:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!