8 és fél hónapos kisfiam néhány hete kúszik, de csak most vettem észre, hogy kúszás közben - ahhoz, hogy előretolja magát - csak a bal lábát használja. Ez gond? Mit javasoltok?
Általában gyerekeknél problémát szokott jelenteni ha az egyik végtagját kíméli vagy nem használja.
Nem feltétlenül probléma, mert lehetséges, hogy így esik neki a "lábra", de azért tanácsos lenne megmutatni a gyerekorvosnak, aki majd tovább küld ortopédiára.
nálunk is ez volt, féloldalasan kúszott, a bal oldalát használta, a jobbat inkább csak húzta
6,5 hónaposan kezdett kúszni, 8,5 hónaposan felállt, de nem akart mászni
10 hónaposan még nem mászott, és ekkor jöttem rá, hogy valószínűleg azért nem , mert féloldalasan kúszik, és így mászni nem lehet
elvittem 2 dokihoz is, megnézték, ahogy kúszik ,de mindkettő azt mondta, teljesen rendben van a gyerek, majd mászik
és így is lett, rendeződött a kúszása, vagyis mindkét oldalát elkezdte használni, amolyan igazi kommandós kúszás lett, és rá 2 hétre már mászott is
nálunk elég sokáig tartott a féloldalas kúszás, ezért ha gondolod, vidd el dokihoz, biztos ami biztos, legalább megnyugszol
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!