Az anyatejtől el lehet hízni?
1. vagyok, gondoltam még megemlítem. Én gyerekeim
növekedése:
1. fiú: 3740 g született, 3 hónaposan 6940 g volt, fél évesen 7600 g (szóval 4 hónapig nőtt mint a gomba, aztán alig- most 8,5 éves, rengeteget eszik, de vékony, ilyen a testalkata)
2. lány: 3900 g szül. 3 hónaposan 6900 g, 6 hósan 7400 g (5,5 évesen átlagos testalkata van)
3. fiú: 3870 g, 3 hónaposan 6640 g, 6 hónaposan 7500 g. (3 éves, ő is vékony alkatú ma)
Szóval ne aggódj. Ilyen melegben meg főleg lehet, hogy gyakrabban kér cicit, de rövidebb ideig van rajta (szomjoltás). A felesleget meg kibukja úgyis.... (tápszerrel lehet túletetni, mert ugye annak állandó az összetétele szomjoltásra nem jó, de ez más kérdés)
ISTENEM! Bocsánat minden védőnőtől, de az ilyen mondatokért falra tudok mászni.... Na bocs a kirohanásért!
1 hónap alatt 1 kg az ideális súlygyarapodás a csecsemőknél. Nyugi, teljesen jó iramban fejlődik a babád!
Bár nem írtad mennyivel született, ha tippelnem kéne 3 kg vagy alatti súlyt mondanék. Egy régi mondás szerint a kisebb súllyal született babák sokkal jobban esznek. Nálunk beigazolódott, de ez csak egy babona, megfigyelés.
Témához visszatérve: Az anyatej minden édesanyánál más. Valakinél zsírosabb, ez nyilván táplálóbb, van akinél vizesebb. A lényeg, hogy szépen szopizzon, amennyi neki jól esik...
Neked jó szoptatást, és ne aggódj, szépen kigömbölyödnek a babák, ez a dolguk, majd ha aktívan mozog, akkor ledolgozza :)
Szia.
Az én kisfiam 3300g-al született,aznap amikor hazaengedtek 3100g volt..múlthét csütörtökön voltunk tanácsadáson(pénteken töltötte a 6. hetet) akkor volt 3980g.
Tehát 880g-ot híztunk 6 hét alatt(anyatejes),és nem szólt érte sem a védőnő sem a gyermekorvos hogy sok lenne vagy esetleg kevés,szóval innen gondolom,hogy teljesen átlagos és megfelelő ez a gyarapodás :) Biztos,hogy nektek is teljesen normális :)
De pl a sógornőm húga a kisfiát 2700g-al szülte,most 10 hetes a kisfia és már 5800g(tápszeres),amire azt mondta neki a védőnő,hogy nagyon sok és vegyen vissza a tápszerből,mert rengeteget hízott.
Jó egészséget nektek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!