Mitől tudna jobban hízni 6 hónapos babám?
6530 gr, 3100-al született. Tudom, hogy elvileg az elég, hogy megduplázta a születési súlyát, de a 6. hónapban csak 160 gr-ot hízott és az nem lesz elég, ha így folytatódik. Az orvos el is küldött vérvételre.
Most úgy eszik, hogy:
1. reggeli tápszer
2. tízóraira gyümölcs (pár napja kevés keksz): 25-30 gr (ezzel van a legnagyobb baj)
3. ebédre főzelék (zöldség): 50-70 gr, néha hajlandó még inni utána tápszert is, de a kettő összesen jó, ha 150 gr.
4. tápszer
5. tápszer: ehhez már fel kell keltenem, Ő már nem kérne magától, de akkor semmit nem hízna
A tápszerből kedve szerint iszik. Van, amikor 200 milit, de van, amikor csak 100-at.
4 hónaposan kezdtük, de csak óvatosan, lassan haladtunk. Már kapott almát, barackot, körtét, szilvát, sütőtököt, répát, krumplit, paszternákot, cukkinit, kekszet. Húst még nem kapott.
Nem vettem észre, hogy bármelyik ízével gondja lenne. Megeszik bármit szívesen, csak keveset. Amíg eszik addig a kanállal is ügyes.
Amúgy az első perctől kezdve nem egy jó evő baba. Ő még soha nem sírt azért, hogy éhes.
Szerintem ki fogom próbálni a tejpépet a gyümölcs helyett. Szerdán jön a védőnő, majd vele is megbeszélem. Szerencsére nagyon jó védőnőnk van.
Nálunk 3 hónapig (4 hótól 7-ig) semmi, de semmi hízást nem produkált a babám. A hozzátáplálás miatt leállt, de aztán újra indult. Nálunk a gyerekorvos nem aggódott. Akkor nagyon izgultam, de több helyen olvastam, hogy egy időre le is állhat a hízásuk.
Egyébként Sinlac, Sinemil kalóriadús, dúsíthatsz tápszert, főzeléket, gyümölcsöt. De akár kölespéppel is, rizspéppel, grízpépekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!