Szerintetek milyen a jó védőnő?
Nekem rossz védőnőm van, így leírom milyen ne legyél:
- ezoterikus dolgokkal nyaggat, pedig abszolút nem vagyok a híve kezdve a hipnotikus szüléssel..
- nem figyel oda amit mondok, mondtam, hogy le akarom választani a babám lassan a szopiról, erre mondta, hogy mindenképpen szopi után adjak kaját - pedig mindenhol azt írják, hogy ha elválasztást akarunk, akkor szopi előtt
- kérdeztem valamit, de mondtam, hogy ez a testvérem kislányát érinti, erre a mondandója végén már áttért a kisfiamra, hogy "..de látom hogy nem lesz probléma nála stbstb" Abszolút nem figyel oda mit mondok.
- interneten naprakészebb információkat találok, ő nem tud a hordozáshoz hozzászólni, hordozókendő kötési módjaiban segíteni stb
- igazából egyetértek jó emberismerőnek kell lenned, mert van aki nem szereti, ha tanácsokkal látják el, jobb ha békén hagyják. Pld én. Ha kérdésem lenne se hozzá fordulnék, mert sose ad értelmes választ.
- tudd, hogy mikor orvossal kell konzultálni, ne akarj olyanra választ adni, amihez orvosi vélemény kell
Azért az már jó jel, hogy jól akarod csinálni! Sok sikert!
Mindenképp legyél majd elérhető telefonon, ha hívnának az anyukák a kérdésekkel. Légy megértő, kedves mindenkivel. Tartsd számon a gyerekeket, ki milyen, mennyi idős...
Az én védőnőm fiatalabb 3 évvel, mint én és neki nincs gyereke még. Igaz még csak most tapasztalja meg a dolgokat a valóságban, de bármi eszembe jut azonnal hívom, hogy mi a véleménye erről-arról. Amire nem tud azonnal választ, legkésőbb másnap visszahív, hogy mit kell tenni,mert utánajár tapasztaltabb védőnőknél. Szerintem ez alap, ha az ember ezt a hívatást választja. Mert sok múlhat a védőnő szaván.
Rengetegen nem követik a védőnők javaslatát, pedig rosszat nem mondanak. Én mindent betartok,mert a gyerekemnek nem szeretnék rosszat később.
Mikor terhes voltam, akkor is korrekten ellátott, bármi kérdésem volt mindenre kaptam kielégítő választ.
Szerintem is fontos a jó emberismerő képesség. Vannak akik sok tanácsot és beszélgetést igényelnek vannak, akiknek ez teher.
Fontos valóban a naprakész információk, és a széles látókör is. Szerintem nem az a jó, ha valaki megtanul valamilyen módszert és elvet, és azt mondja az az egyetlen megoldás... A szülőt a saját elveiben jó ha támogatod. Nem lehet mindenkire ugyanazt ráhúzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!