olvass utána! szakértők véleménye az, hogy 6 hónapos korig elegendő az anyatej, ezért kéne akkor legkésőbb elkezdeni (illetve pontosan azt írja, hogy 4-6 hónap között el kell kezdeni), mert addigra kiürül a szervezetéből azok a vitaminok, ásványi anyagok amiket nem kap meg a tejjel.
azonkívül a késői hozzátáplálásnak van egy nagy hátránya. ugye mikor elkezded akkor nagyon nehezen megy a kanalazás, mert szopizni próbálja a pépet is :)
olvastam erről egy cikket, hogy 6 hónapos kor után már nagyon nehéz megtanulniuk a babáknak kanálból enni mert annyira beépül a szopis száj-nyelvmozgás, hogy hónapok alatt sikerül csak áttérniük, míg azok a babák akik 4-6 hónapos korokban elkezdenek ismerkedni a kanállal, pár nap alatt megszokják, megtanulják.
Jaaaa, én azt hittem, hogy már elmúlt 6 hónapos,és nehezen fogadja el az ételeket.
Szerintem kezdd el 6 hónaposan, mert úgyis lassan megy ez a folyamat(legalábbis nálunk).
Ha meg szívesen veszi, akkor örülj neki.
Attól még szoptathatod. Én is szoptatom még másfél évesen is, pedig már eszik mindenfélét.
Így már tényleg teljesen más a leányzó fekvése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!