Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Baj, ha a hozzátáplálást 8...

Baj, ha a hozzátáplálást 8 hónaposan kezdem el?

Figyelt kérdés

2013. jún. 14. 18:26
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Amúgy miért nem akarod 8 hónapos kor előtt elkezdeni? Egyáltalán mennyi idős a babád?
2013. jún. 14. 21:59
 22/26 anonim ***** válasza:

olvass utána! szakértők véleménye az, hogy 6 hónapos korig elegendő az anyatej, ezért kéne akkor legkésőbb elkezdeni (illetve pontosan azt írja, hogy 4-6 hónap között el kell kezdeni), mert addigra kiürül a szervezetéből azok a vitaminok, ásványi anyagok amiket nem kap meg a tejjel.

azonkívül a késői hozzátáplálásnak van egy nagy hátránya. ugye mikor elkezded akkor nagyon nehezen megy a kanalazás, mert szopizni próbálja a pépet is :)

olvastam erről egy cikket, hogy 6 hónapos kor után már nagyon nehéz megtanulniuk a babáknak kanálból enni mert annyira beépül a szopis száj-nyelvmozgás, hogy hónapok alatt sikerül csak áttérniük, míg azok a babák akik 4-6 hónapos korokban elkezdenek ismerkedni a kanállal, pár nap alatt megszokják, megtanulják.

2013. jún. 14. 22:52
 23/26 A kérdező kommentje:
2,5 hónapos és imádok szoptatni.A legjobbat szeretném neki adni ezáltal.Mindent megteszek,hogy sok tejem legyen.
2013. jún. 15. 08:21
 24/26 anonim ***** válasza:
100%
Ha a legjobbat akarod neki, akkor 6 hónapos korig kizárólag szoptatod. 6 hónaposan viszont elkezded kóstoltatni, de nem erőltetsz neki semmit, az ő tempójában haladsz és továbbra is szoptatod, de már nem kizárólagosan. Beszélj majd a védőnővel, mert vannak ajánlások, pl. hogy a glutént be kell vezetni 7 hónapos korig, stb. Jó egészséget nektek.
2013. jún. 15. 08:46
 25/26 anonim ***** válasza:
100%

Jaaaa, én azt hittem, hogy már elmúlt 6 hónapos,és nehezen fogadja el az ételeket.

Szerintem kezdd el 6 hónaposan, mert úgyis lassan megy ez a folyamat(legalábbis nálunk).

Ha meg szívesen veszi, akkor örülj neki.

Attól még szoptathatod. Én is szoptatom még másfél évesen is, pedig már eszik mindenfélét.

Így már tényleg teljesen más a leányzó fekvése.

2013. jún. 15. 08:48
 26/26 anonim ***** válasza:
Én a 15össel értek egyet! de én már 4 hónaposan kezdtem el ..
2013. jún. 15. 11:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!