3,5 hónaposan 7 kg az sok?
Az elv, hogy féléves korára megduplázza, 1 éves korára megháromszorozza a gyermek a születési súlyát. Ebből adódón szerintem sok a 7 kg, de lehet, hogy csak most nőtt gyorsabb ütemben.
Furcsa, hogy ezt javasolták, fél éves koráig én nem adnék neki mást, csak anyatejet, vagy adott esetben tápszert. Tudom, hogy egyes bébiételek adhatók 4 hónapos kortól, de akkor sem... Ebben a korban 6x150-180ml normális. (hozzáteszem, én nem vagyok orvos)
Hát... az én fiam aki 2910grammal született 6hónapos statuszon volt 7520gramm
En egy kicsit soknak találom 3,5honaposan
Ne pánikolj! Majd egy évig szívták a véremet, hogy milyen súlyos a legényem, meg jujuj. Félévesen triplázta a súlyát, volt bő 9 kg. Már nem mertem menni a dokihoz, mert éreztem a szúrós tekinteteket. Egyszer visszakérdeztem, hogy akkor mondják meg mit csináljak, erre persze, á semmit, anyuka, ez a fiú ilyen....na, ezt add össze.
Most 17 hós, 15 kg. Hiszem, hogy ami volt 1-2 betegség eddig, azért volt olyan semmi, és rövid, és nem viselte meg, mert erős, vasgyúró. Szeret enni, és rengeteget mozog.
Szóval anyuka, nyugalom!!!
Én biztos nem adnék még neki gyümölcsöt. Esetleg valóban csökkenteném az evések számát. (De szerintem ezzel sincs baj, még bőven lassulhat az ütem)
Bár az én gyerekeim anyatejesek, növekedésük:
1. fiú: 3740 g született, 3 hónaposan 6940 g volt, fél évesen 7600 g (szóval 4 hónapig nőtt mint a gomba, aztán alig- most 8,5 éves, rengeteget eszik, de vékony, ilyen a testalkata)
2. lány: 3900 g szül. 3 hónaposan 6900 g, 6 hósan 7400 g (5,5 évesen átlagos testalkata van)
3. fiú: 3870 g, 3 hónaposan 6640 g, 6 hónaposan 7500 g. (3 éves, ő is vékony alkatú ma)
Én 5,5-7,5 hónaposan kezdtem a h.táplálást. A dokikat meg imádom, ha keveset hízik azért válts ki evést, ha sokat azért. Még minimum 1 hónapot várnék a kóstolgatással...
Na ezt csak azért írtam le, hogy lásd, semmit nem jelent, ha most gyorsabban hízik, majd lassul, lehet pár hónapig maximum 10 dkg-kat fog hízni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!