Gyógytornával rá lehet segíteni, hogy egy baba elinduljon magától?
Figyelt kérdés
A fiam 14.5 hónapos, 10 hónapos korától megy bútorba kapaszkodva, de egyedül még nem. Korábban jártunk vele Dévény-es gyógytornászhoz, mert nem mászott, de végül 11 hónaposan azt is elkezdte. Akkor azt mondta a gyógytornász (akivel nagyon meg voltunk elégedve), hogy ha 15 hónapos koráig nem indul el egyedül, vigyük vissza. Állítólag enyhén hipotón. Van valakinek hasonló tapasztalata? Segíthet neki elindulni?2009. okt. 9. 15:10
1/7 anonim válasza:
Neked kell eldöntened mit teszel,lehet későn érő tipus.Nem egyformán fejlődnek a gyerekek.
2/7 A kérdező kommentje:
pont azért kérdeztem, mert nem tudok dönteni. Ügyes, de akkor miért nem indul el? Az nyugtatna meg, ha elvinnénk megint, de nem tudom, hogy az önálló elindulást lehet-e érdemben segíteni, vagy az csak a baba bátorságán múlik-e. Elég drága dolog, ezért nem könnyű dönteni.
2009. okt. 9. 15:18
3/7 anonim válasza:
Nekem az a tapasztalatom, hogy teljesen egészséges gyereket is ilyen helyre rángatnak, mert jó üzlet. Az én gyerekemet is kellett volna vinni, de én 3 hónapos korában abbahagytam. Szerintük furcsán tartotta a fejét, szerintem nem. Igaz, mindent egy kicsit később csinált, mint a többi gyerek, de végülis utól érte őket. 15 hónaposan kezdett el menni. Nekem azt mondták, 18 hónapos koráig ráér. Szerintem addig nyugodtan várhatsz.
4/7 anonim válasza:
Szia!
Mi is jártunk, én is nagyon meg vagyok elégedve a módszerrel, és a gyógytornásszal is. + hónapig nem mentünk, és újra megállt a fejlődése a fiamnak, most megyünk újra, azóta 4. alkalommal, és egyedül jár, még kétszer kell vinni a gyógytornászunk szerint.
14 hós lesz a fiam.
5/7 anonim válasza:
3 hónapot akartam írni, de + jel lett, bocsi:)
6/7 A kérdező kommentje:
sokat gondolkodtunk, végülis kértem időpontot, visszaviszem. Ártani nem ártok neki, én azt vallom, amit tudunk, tegyünk meg a picur fejlődéséért. köszönöm a válaszokat!
2009. okt. 9. 20:53
7/7 anonim válasza:
A lányom 8 hónaposan kezdett kúszni hátrafelé, majd hátrafelé mászott. Előre 11,5 hónaposan kezdett mászni, ezzel egyidőben föl is állt. (nagyon sokáig nem is állt a lábára ha próbáltam fölállítani-összecsuklott) Most 16 hónapos és azt mondhatom, hogy elindult. Volt már korábban is 1-2 lépés, de az még nem volt az igazi. De most hogy már járkál még nem volt nagy esés (kopp-kopp), nem csetlik-botlik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!