Milyen magyaros zsidó neveket ismertek?
Figyelt kérdés
Párom zsidó (csak származásilag), de azért úgy gondoltuk, hogy fiunknak héber nevet adnánk. Ismertek szépen, de nem furán vagy túl egyedien hangzó ilyen neveket? (Tehát nem Ábrahám, Káin..)2013. jún. 6. 21:04
2/9 A kérdező kommentje:
Saját véleményekre vagyok kíváncsi, hogy nektek mi tetszik, de azért köszönöm. :)
2013. jún. 6. 21:08
3/9 anonim válasza:
Nekem az Eszter és a Rebeka tetszik nagyon, fiúnévben pedig a Gábriel.
4/9 anonim válasza:
Ádám, Péter, Dávid, Dániel, Máté - szerintem ezek már eléggé beolvadtak a köztudatba.
5/9 anonim válasza:
Összes név ami szerepel a bibliában az zsidó név Éva,Ádám, Dávid,János, József stb
6/9 anonim válasza:
Az összes héber eredetű név zsidó név, én spec. kifejezetten nem akartam héber eredetű nevet, de az én családomban nincs is zsidó.
7/9 anonim válasza:
Ja, és nagyon sok ilyen eredetű név van, hogy kinek mi tetszik, az egy másik kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!