Leírnátok nekem hogy 11-12 hónapos babátok miket tud?
mindenre kiváncsi lennék,ami csak az eszetekbe jut!
Nagyon köszönöm azoknak,akik válaszolnak
6 hónaptól maszott
7 hónaposan felterdelt,felallt
8 hónaposan stabilan ült
10 hónaposan tapsolt,apa,baba,guggol
11 hónaposan oldalazva,butor mellett jar,ágyról ügyesen lemaszik tolatva,guggolasbol felall kapaszkodas nelkül, csip-csip-csóka,pápá,kip-kop,tapsol,gagyog,ANYA, mama,
12 hónaposan elindult,egyedül jar,mutogat,mesekönyvben emlekszik a gyakran latott,ismetelgetett figurara ramutat.
Nagyjabol ennyi jutott eszembe :)
Az én fiam most 16 hós, de azért leírom :)
3 hónaposan fordult hátról hasra és vissza
5 hónaposan mászott
6 hónaposan felült
7 hónaposan kapaszkodva felállt
8 hónaposan integetett, kukucskált
10 hónaposan táncizott, kacsintott
11 hónaposan mondta, hogy hamham, nemnem
13 hónaposan elindult, rá pár napra kapaszkodás nélkül felállt, megmutatja hol van a haja, orra, szája, füle, pocakja, fütyije :) Állatos könyvébe megkeresi azt az állatot amit mondok neki.
15 hónaposan utánoz, pl fürdésnél ha látja én hogy mosakszok, ő is próbálja csinálni.
Azóta itt leragadtunk :)
Nagyon köszönöm a válaszokat csajok, anyukák! :)
Az én kicsim, jövő hónapban tölti az egy évet. Azért kérdeztem,mert bár eddig se a védőnő,se a gyerekorvos nem mondta,de úgy érzem le van maradva. Tudom,nem szabad mások csemetéihez hasonlítani a sajátunkat... de...
Amiket jelenleg tud: ülni,állni, kapaszkodás nélkül állni kis ideig, önállóan megtesz kb 3-5 lépést aztán elesik,de szépen kikorrigálja. játékon a gombot szépen megnyomja, már nem csapkodja hogy zenéljen,hanem tudja hogy meg kell nyomni. Integet, tapsol,ha odaadom neki a mobilomat,hogy megnézhesse ( ez a kedvence ) akkor a füléhez rakja. Még itatópohárból iszik, mert a pohárból nem megy, de az itatóból sem tud egyedül inni. megfogja szépen, de nem tudja,hogy meg kell dönteni. csak sajátos baba nyelven beszél,néha mondja hogy mama apa anya,de szerintem ezek inkább utánzások,mint tudatosan. mindent a szájába vesz, érti a nem, nem szabad szavakat, akkor megtorpan,de akkor is a szájába veszi ha 15.000 szer rá szólok.
Elven gyerek nagyon, de úgy érzem le van maradva. Szerintetek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!