Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szopis babának minek adnak...

Szopis babának minek adnak teát vizet? lányom 4honapos de még sose látott se vizet se teát se gyümilevet.

Figyelt kérdés
2013. jún. 5. 13:56
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Tavaly július 5.-én született a fiam, ugye elég meleg volt. Igény szerint szoptatom és szoptattam akkor is. Nem kínáltam vízzel. Köszöni szépen túlélte a nyarat átlagon felül gyarapodott jóval. 11 hónapos és csak vizet kap folyadékpótlásnak. Igény szerint szoptatott babának nem kell víz vagy tea, mert lemossa a bélfalról az anyatejben lévő védő anyagokat. Egészségügyisként tudnod kellene ezt a tényt, egy kevés IQ-s anyuka. Pfff.
2013. jún. 5. 20:42
 22/26 anonim ***** válasza:

Leírom a példámat..

Én is úgy gondolom,hogy az anyatej elég a babáknak, ha van elég,és így is tettem. Szép egészséges, dundi 7 hósom van.

Mikor olyan másfél-2 hónapja voltak a nagy melegek,sokat kellett mászkálnom vele a városban, óránként szomjas volt, nehéz volt megoldani a szoptatást,akkor gondoltam arra hogy viszek magammal cumisüvegben babavizet. Akkor derült ki, hogy nem hajlandó inni sem vizet,teát,gyümölcslevet,de még anyatejet sem cumisüvegből vagy bármi másból, kizárólag a mell-tej kombinációt fogadja el a mai napig.

Már kóstoltatnom kell,de csak küzdés, eredmény nélkül. Így hiába van lefejt tej is itthon, nem tudom ráhagyni senkire, halogatok egy orvosi kezelést,mert több óráig lennék távol,és utána is várni kellene a szoptatással míg kimegy a gyógyszer hatása.Rettegek attól ha netán bármi miatt kevesebb lenne a tejem, fogalmam sincs mit csinálnék.

Szóval ha még egyszer kezdeném..akármennyire is érzem hogy nem kell neki más a tejemen kívül, ha más nem, hetente egyszer egy pici vizet adnék neki cumisüvegből,vagy legalább gyakrabban adtam volna oda apukának egy cumisüveg lefejt tejjel, hogy etesse kicsit ő,hiába vagyok itthon és szeretek szoptatni.

Mert hosszútávon ez is az ő érdeke lenne.

Nem mondom hogy minden baba ilyen,mint az enyém ,de bárki járhat így.

2013. jún. 5. 23:15
 23/26 anonim ***** válasza:

Kedves Utolsó!

Kipróbáltad már, hogy ott hagytad apukával?

A babák nem "hülyék", a tied rendkívül ragaszkodik a cicihez, és ha érzi az illatodat a közelben, akkor nyilván inkább a finom tejecskét szeretné, mint a vizet.

Ha nem lennél vele és szomjas lenne, szerintem inna.

És én nem lefejt tejjel próbálkoznék, hanem bármi mással, hígított gyümölcslével vagy vízzel, a 7 hónaposnál, mert a lefejt tejet nem minden baba fogadja el, nekem is volt ilyen is olyan is.

2013. jún. 6. 07:52
 24/26 anonim ***** válasza:
Ha a baba 7 hósan nem fogadja el a vizet, akkor miből gondolod, hogy korábban elfogadta volna?
2013. jún. 6. 09:23
 25/26 anonim ***** válasza:
Már ne haragudj, de nem kellene annyiban hagynod, a hozzátáplálással növekszik a folyadékigényük a rostbevitel miatt. Nálunk sem fogadta el a fiam. Hagytam a csőrös pohárral játszani és gyakran megkínáltam vele. Eleinte csak játszott, aztán megtanulta, hogy csillapíthatja vele a szomját. Cumisüveget még nem látott, pohárból gyönyörűen iszik, próbáld csak ki. Akkor az én történtem: sógornőm beletörődött, hogy a kisfia nem iszik, nem foglalkozott vele, tápszert kapott szépen fejlődött, aztán 2,5 éves kora óta komoly veseproblémái vannak a gyereknek a mai napig szteroidos kezelést kap, nem kizárt hogy dializálni kell.....az orvosok szerint van összefüggés, a mai napig úgy kell könyörögni, hogy igyon.
2013. jún. 6. 09:57
 26/26 anonim ***** válasza:

22-es vagyok

Itthon hagytam már apukával és az lett a vége hogy haza kellett jönnöm,mert nem evett.

És abból gondolom, hogy ha korábban elkezdem akkor elfogadja, mert a kórházban kapott vizet és tápszert is, akkor még bármit megevett.Akkor még apukával is tudtam hagyni,meg tudta etetni lefejt tejjel. Aztán sokáig nem volt szükség rá, hogy más vigyázzon rá,egész mostanáig,csak mostanra már nem fogad el mást.

De sem rá,sem lebeszélni nem akarok senkit semmire,tényleg, mert én sem tudom már mi a jó..Csak vannak kényszerhelyzetek. Ha én pl most kidőlnék valami miatt, nem tudom hány nap éhezés után fogadná el a cumisüveget és bármit ami benne van.

2013. jún. 6. 22:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!