Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szopis babának minek adnak...

Szopis babának minek adnak teát vizet? lányom 4honapos de még sose látott se vizet se teát se gyümilevet.

Figyelt kérdés
2013. jún. 5. 13:56
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
47%

A kisfiam 6 hónapig csak anyatejet kapott, soha nem száradt ki! Mostmár 2.5 éves, és megissza a vizet régóta! A kislányomnak sem szándékozok inni adni mást, amíg van tejem!

Néha olyan butaságokat írnak ide emberek, hogy nem csodálom, ha néhány anyuka nem tud szoptatni, mert elolvas 1-2 ilyen kommentet, és megijed, hogy jaj az anyatej nem elég!

2013. jún. 5. 14:11
 12/26 A kérdező kommentje:

köszönmö a válaszokat ment a zöld kéz!

még jo 2 honapig csak szoptatni akarom aztan majd lassan a kostoltatás. Miért teszem igy mert elsö gyermekemet 3 hétig tudtam szoptatni mellé viz tea és meglett az ára.

2013. jún. 5. 14:13
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Na ne viccelj! Szóval , ha csak anyatejes a baba akkor kiszárad, de ha vizet iszik, akkor nem? Nem tök mindegy kiszáradás szempontjából, hogy mit iszik? Nem lehet, hogy azért száradnak ki mert nem fogadják el a folyadékot, mert betegek? A legnagyobb melegben sem adtam cicin kívül mást a babámnak- miért nem száradt ki? Netán csoda lett volna?
2013. jún. 5. 14:16
 14/26 anonim ***** válasza:

Kedves 1-es!

Ezek szerint eü-s vagy. Egy (elvileg) embereket segítőtől kifejezetten "jól esik", hogy butának és tudatlannak nevez...

Na de vissza az anyatejhez.

Te honnan tudod, hogy azok az anyák, akiknek (majdnem) kiszáradt a babája, igény szerint szoptattak-e?

Igény szerint, annyit tesz, hogy az anya megtanulja a babája jelzéseit, és amikor az cicit kér, akkor mellre teszi és ad neki. Amikor kéri. És nem 10 meg 20 perc múlva, mert ha megvárja a (csak) szoptatással, amíg már üvöltve sír a baba, akkor tényleg késő lehet.

Amúgy meg csak meg kell nézni a természeti népek hogy csinálják. Ott szerintem nulla cumisüveggel találkozhatsz, pedig egyik-másik helyen jóval melegebb meg párásabb a klíma mint nálunk, mégsem száradnak ki azok a babák...

2013. jún. 5. 14:21
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
nem hiszem,h egy pár korty vízivástól hagyná abba a szopit egy kisbaba.teát,üdítőt tényleg durva,mikor ilyen kicsiknek adnak,de szerintem-legalábbis én úgy csináltam-a nagyon nagy melegekben,ha épp nem vagy olyan helyzetben,h tudjál szoptatni-egy-egy korty víz hasznos lehet.nekem például volt,h pont a nagy meleg miatt nem akart szopizni,a folyadékot pedig pótolni kell.
2013. jún. 5. 14:23
 16/26 anonim ***** válasza:
77%

Igen eü-s vagyok.Bocsánat,ha túl indulatos voltam.

Csak lássuk be,azért itt is lehet olvasni hogy némelyk anyukának,hát elég kevés IQ-ja van...

Persze,nem minden esetben van így.Van akinek elég csak a szopi is.De nem árt,ha kóstoltat vele az anyuka vizet,teát,hogy ismerje azt is és elfogadja ha kell.

Nem azt mondtam,hogy állandóan azzal kell itatni,de lehet neki adni,hogy ismerje.

Jelenleg én is itthon vagyok.Van egy 6 hós babám,csak és kizárólag anyatejes,de én már 1 hósan adtam neki vizet,hogy ismerkedjen vele.Kap is néha-néha,ha úgy érzem,hogy szomjas lenne.Ettől még ugyan úgy cicizik.

Nincs ezzel gond!

2013. jún. 5. 14:31
 17/26 anonim ***** válasza:

3-nak igaza van!

Én sem adtam cicin kívül mást a babámnak.Tavaly nyáron volt 3-4-5hónapos.Ha nagy meleg volt srűbben kérte a cicit.Bár megmondom őszintén megpróbáltam kínálni egy kis vízzel,de nem fogadta el.Nem csináltam belőle ügyet.Viszont én azt vettem észre mindkét fiamnál,hogy nehezen szoktak rá az ivásra a hozzátáplálásnál.Sokáig cici volt utána az iszi.

2013. jún. 5. 14:31
 18/26 A kérdező kommentje:
ment a zöld kéz köszönöm a hozzászolásokat
2013. jún. 5. 14:36
 19/26 anonim ***** válasza:
én sem adtam, nem is kell, az anyatej szomjoltó is. 3at ismerek, akinek nyáron ezért apadt el a teje. nekem attól lett több, hogy csak szoptattam. nem szárad ki, nyugi.
2013. jún. 5. 18:54
 20/26 anonim ***** válasza:
Sziasztok! 7 hónapos a lányom, és 1 hónapja nagyon meleg időben betettem egy babavizet a babakocsiba bizony, mert olyan helyekre mentem etetés után vele, ahol nem volt megoldott a szoptatás a szomjoltásra. Jól jött nagyon, a lányomnak ízlik a víz. Igény szerint szoptatom egyébként (6 hónaposan kezdtem a kóstoltatást), de vannak olyan helyzetek, amikor szerintem jól jön az a víz. Bár tény és való, hogy itthon nem gondolkozom hogy mit adjak, ha szomjas... :)
2013. jún. 5. 20:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!