Anyukák akik szoptattok, de kevés a tej és tápszerrel pótoltok, volt valamilyen változás a babával amikor először adtátok a tápszert?
Ez átmeneti állapot: hamarosan nőni fog a tejtermelésed. Igyál rendesen folyadékot.
Ha egyszer elkezded a tápszert, előfordulhat, hogy a babád nem fogad el többé cicit. Onnan ugyanis sokkal nehezebben kapja meg, mint a cumiból...
Szia!
Mi hasonló helyzetben voltunk. A kislányunk két hetes kora óta hasfájós volt, 4.-5. héten gyanakodtunk arra, hogy kevés neki a tej, mivel sokat sírt, főleg este, és tényleg üres volt a cici!Így alkalmanként, heti 2-3-szor kapott este egy kis tápszert pótlásként. Elfogadta, nem volt székrekedése, de továbra is fájt a hasa és nagyon sokat bukott.Küszködtünk kb. 3 hétig,aztán elkezdetem gyakrabban szoptatni és egyre több lett a tejem. Azóta csak szopizunk. Én is féltem, hogy a cumisüveg miatt nem fog majd szopni, de épp ellenkezőleg: annyira elfelejtette azt a pár tápszerevést, hogy most teát akartam neki adni cumisüvegből,de nem kell neki,maradunk a kanálnál.
Amit én tanácsolni tudok, ne idegeskedj, ha szépen gyarapszik, biztos nincs gond. Szoptasd ahányszor csak kéri,igyál sok folyadékot, én szinte minden nap megiszok egy pohár alkoholmentes sört, pedig eddig utáltam, lehet, hogy az is segített.
Minden jót nektek!
Üdv: 3,5 hós anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!