Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Volt/lesz keresztelője a...

Volt/lesz keresztelője a babádnak? És miért?

Figyelt kérdés
Leginkább az érdekel, hogy aki nem vallásos, mondjuk egyházi esküvő sem volt, az akkor miért keresztelteti meg mégis a babáját?

2013. jún. 3. 06:13
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
A mieink is meg vannak.Sőt a két nagyobb most volt elsőáldozó.Nem nyaljuk a templom kövét állandóan, de hívők vagyunk.A gyerek most még nem tudja eldönteni, hogy tetszik-e neki a római katolikus vallás.Ahhoz már bizonyos érettség szükségeltetik, hogy eldöntse hisz-e vagy sem.Buddhista lesz -e vagy adventista vagy bármi.Én a római kat. vallással tudom megismertetni,ha éretté válik, majd dönt.Lehet ateista lesz.De most még én mutatok példát nekik,és eddig szívesen csinálják.Szerintem nem lehet csak ráhagyni,ha nem is ismeri a vallást hogyan döntsön hogy kell-e neki vagy sem?
2013. jún. 3. 13:36
 12/15 anonim ***** válasza:
Szerintem a gyereknek egyértelmű, hogy olyan lesz a vallása, mint a szülőknek. Csak felnőtt fejjel tudja valaki eldönteni, hogy miben akar hinni. Hallottam már olyat is, hogy kereszténynek keresztelték a gyereket, aztán az anyja meg kijelentette, hogy majd a gyerek eldönti akar-e elsőáldozni. Kicsit ledöbbentem. Itt egyébként csak a szokás miatt lett megkeresztelve a gyerek.
2013. jún. 3. 15:10
 13/15 anonim ***** válasza:
az én szememben meg semmi összefüggés nincs az elsőáldozás és a megkeresztelés között. Miért ne dönthetné el a gyerek az elsőáldozást?
2013. jún. 3. 15:29
 14/15 anonim ***** válasza:

A kérdésre válaszolva:

Igaz, pontosítok:

A vallás fogalmát szeretném a gyerekemmel megismertetni, hogy mi az és hogy van olyan is. A római katolikus vallás számomra a legismertebb és Magyarországon talán a legelterjedtebb hitforma. Ahhoz hogy ezzel a vallásmóddal megismertessék meg kell keresztelkednie.

Azt hogy nem vagyok vallásos úgy értettem hogy nem járok templomba, nem veszek részt a miséken. Inkább pontosabban fogalmazva nem gyakorlom a vallásom, de római katolikus hitben nevelkedtem és ebben az Istenben hiszek és a fiamnak is ezt a vallást szeretném megmutatni. Tehát hiszek benne, de nem gyakorlom.

8-as voltam

2013. jún. 3. 15:37
 15/15 anonim ***** válasza:
Talán azért nem hagynám a gyerekemre az elsőáldozás kérdését, mert 8-9 évesen persze, hogy azt fogja válaszolni, hogy nem akarja, mert vasárnaponként sokkal jobb a TV előtt bámulni a mesét, mint templomba menni. Ennyi erővel mindent rá lehetne hagyni, de szerintem azért vagyunk szülők, hogy a gyerekünket vezessük és a megfelelő irányba tereljük, ne pedig rájuk hagyjunk mindent. De ez csak az én véleményem...
2013. jún. 4. 07:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!