Volt/lesz keresztelője a babádnak? És miért?
Én is falusi lánynak születtem, már az ük ük ük apám anyám is vallásos volt és én is az vagyok. Konfirmáltam, templomban házasodtunk össze a párommal. Egyértelmű, hogy megkereszteltük a gyerekeket.
Sok barátunk tősgyökeres Pestiek, akiknek senki nem vallásos, sőt még a keresztszülők a gyereknek sincsenek megkeresztelve, azért keresztelik meg a gyereket, mert az egyház sok iskolát átvett, átvesz. És vannak papok akik bevállalják simán pénzért. JÓ MI?
Ha teljes szívből akarnák akkor azt mondom ok, a gyerek nem tehet semmiről és meg kell adni a lehetőséget, de így.......
Vallásos vagyok de nem viszem túlzásba a dolgot. Templomba nem járok, de hívő vagyok.
Egy-két papban már óriásit csalódtam, és úgy "ánblokk" ebben az egész rendszerben, amiről most nem akarok hosszan írni.
Lényeg az hogy ettől én még hiszek, mert hinni akarok.
Lényeg a lényeg. Nem vagyunk összeházasodva, a párommal közös a gondolkodásmódunk és mindenképpen megkereszteltetjük a gyerekünket. Miért? Mert hátránya nem származik belőle, a mi családjainkban ez hagyomány. Úgy ahogy az elsőáldozás és a bérmálkozás is. Ez alap.
Mi a ferjemmel vallasosak vagyunk. Nem jarunk templomba, nem imadkozunk minden aldott nap, de hiszunk...:)))
Volt eskuvonk, a kislanyunk most lesz 6 honapos es a nyaron lesz a kereszteloje :)
Erre az én válaszom, ami kérdés is egyben: Attól, hogy én nem vagyok vallásos, a gyerekem nem lehet az ? A lehetőséget miért ne biztosítanám számára? Miért gondolja azt valaki, hogy én és a gyerekem gondolkodás módja feltétlen azonos lesz ebben a témában?
Nem vagyok vallásos, nem vagyok házas, de a gyerekem meg lesz keresztelve és hittanra is fogom járatni. A fenti gondolkodásmódom alapján.
Kedves utolsó válaszoló!
A gondolatmeneted alapján kérdezem, hogy és azt, hogy melyik vallást szeretné gyakorolni, honnan tudod előre?
Én például ezért nem kereszteltetem meg a gyerekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!