Mit tegyek, ha a kisfiam teljesen elzárkózik a tejes dolgoktól?
9 hós koráig szopizott. Egyik napról a másikra nem kellett neki a mellem. Ezzel egyidejűleg rakta le a csalócumit is. Azóta próbáltam neki tápszert, tejitalokat, de egyiket sem hajlandó meginni. Ennek már 4 hónapja. Most 12 és fél hónapos. Minden féle fajta tejitalt próbáltam, kakaót, túrót, tejet, tejfölt, tejbedarát, kefírt, mindenféle tejes dolgot, de még a sajtot is, amit eleinte megevett, meg a túrórudit, már az sem kell neki, mi lesz így? Fontos lenne neki, de beletömni nem tudom..:-(
El vagyok keseredve, de egyszerűen nem akarja elfogadni.
Sokmindent, amit még neki nem kéne..:-(
Virslit, vajaskenyér, sonkaszalámi, szalámi, máj (ezt akárhogy készítem el, eszi..krumpli, levesek..
Próbáld ki, hogy kakaónak csinálod meg a tejitalt, esetleg a reggeli kiflit belemártogatod.
A túró és a sajt nálunk se megy, viszont a cottage cheese meg igen... A sima kefirt se szerette sokáig, viszont a kaukázusit meg imádja a fiam :D
Ha Te készítenél neki gyümölcsjoghurtot? Igazi joghurtból, igazi gyümölccsel, kedvenc gyümölcsével? Krémtúrót sem eszi? Én azt is itthon gyártom.
:/
Kitartás!
Tudod mi jutott eszembe? A spárban szoktam venni sajt snacket. Sima mozzarellát, füstöltet vagy Karavánt. Azt is megeszi a törpém (ha éhes... :D)
ne aggódj, leet, hogy ő tudja, mi a jó neki.
sokak szerint az embernek csak az embertej való, és sokan, akik allergia miatt nem fogyaszthatnak tejterméket, teljesen jól vannak.
kálcium másban is van, pld szezámtej, mákliszt, zöld növények.
Japánban, ahol kevés tejterméket fogyasztanak, nincs csontritkulás, tudnak valamit!
Finnországban, ahol sok tejtermélet fogyasztanak, sok a cukorbeteg, leukémiás.
nem téríteni akarok, de ezek tények.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!