Ti elvinnétek máshova ebédre nagyszülőkhöz egy 3,5 hós érzékenyebb típusu babát?
Szerintem kezelhetnéd egy picit lazábban a dolgokat, az sem válik a baba javára, ha csak lábujjhegyen lehet mellette levegőt venni.
Nem kocsmába vagy metál koncertre vinnéd, hanem csak a nagyszülőkhöz.
Amikor a kicsi fiam 4 hónapos volt, elmentünk 2 hétre a nagynénémékhez. Eleinte én is nehezebben adtam ki őt a kezemből és féltem, hogy hogy fog aludni, enni. A vége az lett, hogy minden este a nagyi altatta el, és nekem is jók jött egy kis "nyugalom". Azóta ez a kis visszahúzódó baba egy ördögfióka lett. Eleinte mindig csak nézett szigorúan az "idegenekre", akárhova mentünk, aztán szépen lassan feloldódott, és nagyon barátkozós kisember lett. Valahol el kell kezdeni.
Egy ilyen pici babának tök mindegy, hol van, ha az anyukája vele van. Ebből soha nem csináltam gondot, talán ezért nem csináltak a gyerekeim sem. Tudod a kisbaba tükör, nagyítóval. Ami téged feszélyez, az őt százszorosan feszélyezi. Meg kell próbálnod picit lazítani.
Megértem, hogy első baba, félted nagyon, hát hogyne féltené az ember, de hidd el, semmi gond nem lesz. Tedd magad mellé babakocsiban, mózesben, pihenőszékben stb. amíg eszel, abban alhat, vagy ha ébren van, láthat téged. Ha nyűgi és végeztél az ebéddel, kösd magadra hordozókendőben, abban hozzád bújik, hallja a szívverésedet, megnyugszik és elalszik.
A hangzavart pedig sokkal jobb, ha megszokja. Ha folyton lábujjhegyen jártok mellette, akkor mindig is gondot fog okozni neki a zaj, sehol nem fog tudni jól aludni és nektek is kevesebb lehetőségetek lesz bárhová is eljutni. Az én gyerekeim bárhol, bármikor elalszanak, így szoktattuk őket és nem bántuk meg. Mehetünk velük bárhová, sosincs gond az alvással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!