Hogyan kell 13 hónaposra főzni?
szerintem teljesen jól csinálod. azt add amit főzöl,csak neki jobban darabol szét,hogy könnyebben megtudja enni.
és az sem olyan nagy baj,ha még néha babakaját eszik
Én a mi kajánkból adok neki, de olyanokat főzök, amit ehet nyugodt szívvel, ha mégis jó fűszeres ételre vágyunk, akkor ő az előző napi "maradék"ból kap.
Ezeket szoktam főzni általában: Csikós tokány, paradicsomos húsgombóc főtt krumplival, sült hús rizzsel vagy krumplipürével, rakott krumpli, rakott kel, krumplifőzelék fasírttal, borsófőzelék pl pörivel, rizses hús, pásztor tarhonya, húsos tarhonya, spagetti, párolt zöldség valami hússal, rántott husi stb.. ezeket mind eheti, max magunknak utána sózzuk. :)
Már bátran adj neki ilyeneket, normálisan egy kiskanálnyit , imádni fogja! :)
Nem értem, mit szégyenkezel ezen?! Feleslegesen, magadnak gyártasz problémát.
Ez a "mi kajánkat eszi" sem úgy megy, hogy ma még natúr bébikaja, holnap meg már csülkös pacal...:) Kell az átmenet az ízeknél. Megkóstolta a "felnőtt" kaját, kóstoltasd vele bátran (persze, amit lehet), szépen át fog állni, hogy a házi kosztot egye, ne az üvegest.
Még csak 13 hónapos, ha a gyerkőcöd még inkább a babakaját igényli, nyugodtan adhatsz neki azt, ez nem verseny, hogy most már csak azért is azt kell ennie... Hidd el, egyre inkább az anya kosztja fogja érdekelni, mert ízesebb, változatosabb, mint a bébiétel.
Nálunk is azt eszi, amit mi, de én azóta több főzeléket és zöldséges kaját főzök, és kevesebb fűszert használok. Amiket szeret nagyon: zöldborsó főzelék, zöldbabfőzelék, lencsefőzelék, tökfőzelék, finomfőzelék, spenót, mellé pörkölt, tükörtojás, fasírt. Különféle zöldséges, sajtos husis kaják krumplipürével, a tésztákat is megeszi, csak az szárazabb, az nem csúszik annyira...
Megy az majd ne aggódj...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!