Anyukák, mit tudnék ebből főzni, hogy a 10 hónaposom is élhessen belőle?
Rizs, durum tészta, darálthús , sertés (tán) tarja, az a lényeg hogy szeletelt hús , csirkemell , tejföl , olaj , 2-3 hagyma, Liszt , tojás , virsli, pár szem krumpli (5-6) , kenyér , zsemlemorzsa, fűszerek kb ennyi
Nem akarok nagyon vacakolós kaját csinálni , viszont laktatónak kell lennie a párom miatt :) (pl rántott hús kilőve)
Én hasonló helyzetben voltam múltkor. Fogtam a sertés húst, besóztam, és beborsoztam, ez elég ízes is volt, be a serpenyőbe, kisütöttem, mint natúr húst, és gyorsan feldobtam mellé egy kis rízst. Ez pont elkészült, mire átsült a hús. Szerintem gyorsan megvan, és nagyon finom is, emellett laktató is.
Következő, ami szerintem gyorsan megvan. Aprítsd össze a hagymát, pirítsd meg, gyorsan rá a darált hús, kis pirospaprika, bors, só, kis ketchup ha van, és mindjárt kész a milánói szósz. Emellé kifőzöd a tésztát, teljesen finom és laktató kaja.
Következő:
Csirkemellet felkockázod, szintén bors, só, gyorsan serpenyőbe puhára főzöd, dobj fel rízst vegetás vízbe, utána a kettőt összekevered, és kész a rizses hús.
Hirtelen ennyi jutott eszembe, remélem, hogy segített valamennyit.
Nincs otthon valamilyen zöldség a krumplin kívül?
Evett már a kicsi tejfölt?
Én olyat csinálnék, hogy a krumplit karikára vágnám, beraknám egy tepsibe, rá a darált húst, fűszereket (só, pici bors, oregánó, pici majoranna) reszelénék rá sajtot. Ha a kicsi evett már tejfölt, raknék rá tejfölt is, ha nem, akkor nem.
Ha van otthon paradicsom szósz, akkor milánói, azt a kicsi is eheti, sajttal.
Tejfölös csirkemell tésztával. Simán megpirítod a kockákra vágott csirkemellett, enyhén befűszerezed (só, bors, fokhagyma), tejföllel egyet rottyantod és összekevered a kifőtt tésztával. Ezt a pindúrka is eheti, ha a tejtermékek már be vannak vezetve :)
Magatoknak persze utánfűszerezed :)
Krumplis tészta, hozzá pedig a tarját lesütném fokhagymásan tepsiben.
Tarjából rizses hús!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!