Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Stressz okozhat ekcémát...

Stressz okozhat ekcémát csecsemőnél?

Figyelt kérdés

Már minden lehetséges problémaforrást kiiktattam az életéből, mégis egyre jönnek elő az ekcémás foltjai.

Anyatejes baba, 5 hónapos.

Mostanában nagyon sokat veszekszünk a férjemmel, emiatt sokszor vagyok türelmetlenebb a gyerekkel is, elképzelhető, hogy a feszültséget érzi és emiatt jött elő az ekcémája?

2 hete tart a bőrprobléma, ez a stresszes időszak meg kb. 2-3 hónapja alakult ki (és ki tudja meddig tart :( ).

2013. jún. 1. 11:19
 1/2 anonim ***** válasza:

először is nem ártana utána olvasni az ekcémának, mert butaság amit írtál :)

"minden lehetséges problémaforrást kiiktattam az életéből...2 hete tart a bőrprobléma"

ott kezdődik, hogy egy egy étel, 2 hét alatt ürül ki a szervezetből.

tehát ha pl. amiatt jött ki, mert tejterméket eszel és nem bírja, akkor majd 2 hét után ürül ki a szervezetből és kezd elmúlni az ekcéma.

de nem csak ételtől jöhet ki, nekem pl. nikkel allergia okozza, így a kék és a zöld mosóportól, mosószertől illetve az öblítőtől is kijön az ekcémám.

mivel érzékeny í bőre, az öblítőt felejtsd el, ecetet használj és kifejezetten baba mosószert.

lehet a levegő is száraz, akár attól is kijöhet, párásíts otthon a szobájában.

fürdés legyen rövid és csak gyógyszertári mosakodót használj.

ezeket is próbáld ki, kend a bőrét, ha eltűnik az ekcéma, akkor egyesével, 2 hetente vezesd vissza az egyes ételeket az étrendedbe, majd így tudod megnézni, hogy mire jön ki.

ez jó pár hétig eltart, ezután jöhet majd csak a stressz elmélet, bár nem hiszem, hogy egy 5 hónaposnak attól lenne ekcémája mert érzi a szülei feszültségét :)

2013. jún. 1. 12:27
 2/2 anonim ***** válasza:

Nem írt butaságot a kérdező, a lelki okok súlyosbítják az ekcémát és a kisbabák rendkívül jó érzelmi radarokkal rendelkeznek.

A saját táplálkozásodra figyelj: általában a tej és a tojás is okozhatja a rosszabbodást, ezeket érdemes elhagynod. 2 hét alatt ne várj csodát, nekünk 2 hónap kellett a tünetmentességhez. Szteroidos krémmel tudtuk csak levinni, de a fenntartáshoz radikális változtatások kellettek:

-zuhanyszűrő vízlágyításra és tisztításra

-a gyógyszertári fürdető és krémek: KUKA: paraffin olajat tartalmaznak

- nekünk bevált: Linola termékek olaját heti 3x használjuk, a problémás területekre Decubal krémet, és a DM ultrasensitív termékeit használjuk

-mosógolyót, mosódiót és ecetet, semmi vegyszert és gőzölve vasalok mindent

Kitartás!

2013. jún. 1. 13:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!