6 hónapos csecsemőnél nemi szervi polip?
Hihetetlen ez az egész! 6 hónapos a kislányom. Ma elvittem dokihoz, mert sárgásbarna színű hüvelyi folyást vettem nála észre, amitől eléggé megijedtem. Enyhén gyulladt a felszíni vulva (hüvely környéke), amit a doktornő azzal magyarázott, hogy mivel már eszünk kanalas ételt, attól megváltozik a kaki ph-ja, és az kicsípheti a nuniját. Mondjuk nekem ez is magas, hiszen minden kaki után azonnal tisztába teszem, és mivel már volt egy szeméremajak-összenövése, ha tehetem, kerülöm a popsitörlő használatát, inkább a bidében lemosom a dolgokat. Tehát nem ül sokat a szmotyóban, popsitörlő helyett sima vizet meg intim mosakodót használok, de azt is inkább a popsijára.
Kaptunk ecsetelőt, meg önszorgalomból most pár napig forrázott kamillás vízben fürdetem, remélem elmúlik a gyulladás.
Ami jobban aggaszt, az a következő: a hüvelybemenet mellett van szegénykémnek egy kb. 1 cm hosszú, nyeles poliposus elváltozás(polip), amivel a doktornő tovább irányított minket a gyermeknőgyógyászatra. A papírunkra kérdőjellel Haemangiomát írt, ami vérömlenyt, ill. jóindulatú vérérdaganatot jelent, ami borvörös színű. De ez nem az! Nem vörös, nem gyulladt. Fogalmam sincs mi, de nagyon aggaszt. Olyan, mintha a kicsi szeméremajkai hátranyúlnának a hüvelye mögé. Vagy mintha egy fél szem bab lenne a hüvelybejárata mellé ragasztva, persze a színe olyan mint minden más azon a környéken. Nem tudom máshogy leírni.
Tapasztalt valaki hasonlót?
Egy dologra tudok még gondolni. Nekem évek óta fennálló közepesen magas kockázatú HPV fertőzésem volt, ami már kezdődő rákos sejtelváltozást eredményezett a méhnyakon (+genitális szemölcsöket)így 2x-i P3-as citológia után 2011 decemberében megműtöttek. 4 hónapra rá terhes lettem. Azóta, mivel jók lettek a rákszűrés eredményei, nem volt HPV tipizálásom, de attól függetlenül maradhatott ott valami. És mivel a kislányom 2012 decemberében hüvelyi úton született, akár fertőződhetett is. A HPV-nek van olyan törzse, ami nemi szervi polipot okoz. Elképzelhetőnek tartjátok?
Ha még lenne HPV-d, akkor nem lenne jó a rákszűrésed eredménye. A műtét során azt kimetszették és elküldték szövettanra, úgyhogy ne aggódj. Nekem is volt ilyen műtétem.
A doki majd megnézi a kislányodat, de addig hiába rágod magad.
Ha rizikós lett volna, akkor nem engedtek volna hüvelyi úton szülni.
A haemangiomának pedig sok formája van. Ne aggódj ennyire!
Drukkolok nektek!
Elhiszem, hogy sajnálod szegénykét. Reméljük semmi komoly.
Azért majd írd meg, hogy mit mondott a doki.
2-es
Szia esetleg fel lehet veled venni a kapcsolatot?az en kislanyom most 6 honapos es a leirtjaid alapjan neki is hasonlo polip van
Kivancsi lennek hogy ti hova mentetek vele? Illetve kellett e operalni?stb?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!