Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Székrekedés csecsemőnél, mi a...

Székrekedés csecsemőnél, mi a teendő?

Figyelt kérdés

Két és fél hetes kislányomnak székrekedése van. 3-4 naponta kakil és akkor is csak hőmérőzés hatására... de ezt nem szeretném rendszeresen csinálni neki. A probléma nem is az hogy ritkán van széklete, hanem hogy akkor is segítséggel, és addigra már nagyon húzza magát, nyűgös, fáj a pocija... Mik a tapasztalatok kinek mi vált be ilyen esetben?

Vegyesen van táplálva, anyatejet és tápszert is kap. Tápszerből laktóz menteset, mert a sima tápszertől olyan hasmenése volt mint a vízfolyás, iszonyatos hasfájással (a laktózmentestől jobban van, de úgy tűnik ez meg megfogja a hasát). Infacol szirup kipróbálásán túl vagyunk, nekünk az nagyon nem vált be... alig tudtuk bele diktálni, még nyűgösebb volt, öklendezett tőle, bukott is (pedig sosem szokott)...

Kissé tanácstalan vagyok, és nagyon sajnálom, hogy látom szenved szegénykém...

2011. dec. 12. 15:05
 1/8 anonim válasza:
Mi is hasonló cipőben jártunk. Ekkor a doki a Kecskeméti márkájú szilvalekvárt ajánlotta. Adtunk neki saját főzésű, cukor nélküli házi szilvalekvárt is. Megoldották a dolgot. Emellett tornáztasd a pici lábát úgy, hogy térdnél fogva finoman felnyomod a pocijához, körzöl vele, aztán vissza. A kevés mozgás miatt renyhék a belek.
2011. dec. 12. 15:12
 2/8 Beus6 ***** válasza:
2 és fél hetesnek ne adj szilvát!! tápszerváltás. vagy kapjon sok folyadékot etetések között.
2011. dec. 12. 15:15
 3/8 anonim ***** válasza:
Esetleg tornáztasd a lábát fel-le. Enyhén nyomd fel a lábát,hogy átmozdasd a beleit.
2011. dec. 12. 15:15
 4/8 anonim ***** válasza:

Nehogy adj neki szilvalekvárt.

Tornáztasd rendszeresen, ne csak akkor, amikor már fáj a pocakja, az is segít.

És ha nagyon szorulásos a tápszertől, akkor valószínű váltani kell. Sajna ez elég lutri, hogy mi válik be és mi nem:(

2011. dec. 12. 15:18
 5/8 A kérdező kommentje:

Tornáztatni szoktam. Tápszer váltással azért bánnék óvatosan, mert a sima tápszerektől meg vízszerű hasmenése volt, és még nagyobb hasfájások kísérték.

A szilvalekvárt két hetesen picit korainak érzem. Kamilla+édeskömény+ánizs teát kap étkezések között, de egyenlőre ennek sincs eredménye... hacsak annyi nem hogy pukizni tud, de széklete ennek hatására sincs.

2011. dec. 12. 15:21
 6/8 anonim ***** válasza:

Próbáljátok ki az Espumisan cseppet vagy a Sab simplex-et étkezések előtt adjál belőle. utóbbi erősebb, de szerintem kezdjétek az espumisan-al. Az én kislányom akkorákat kakil tőle, hogy a háta közepéig olyan:-D

Valahogy csak be tudod adni neki!

2011. dec. 12. 15:27
 7/8 A kérdező kommentje:

Utolsó. Mennyit adsz a babádnak az espumisan-ból? Minden étkezés előtt? Belekevered valamibe?

Kipróbáljuk szerintem...

2011. dec. 12. 15:59
 8/8 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok

Az espumisanból 25 cseppet kell adni magában. Kiskanállal adom be 9 hetes babámnak a 3-4. héttől. Eleinte minden étkezés előtt adtam, amikor nagyon hasfájós volt, de most már csak az esti szoptatások előtt, vagy ha látom napközben hogy görcsöl, küszködik a pukikkal vagy a kakával. Nekünk nagyon bevált, próbáld ki!

2011. dec. 12. 16:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!