Budapestiek! Erre nem szokás. Hogy gyereknapra a mama vesz az unokájának ajándékot?
Én Budapesten nőttem fel, egyáltalán nem tartottuk a gyereknapot. Ha volt valami program a városban, arra lehet, hogy elmentünk, de mivel szinte minden hétvégén csináltunk közös programot, nem volt ez különleges. Ajándékot, köszöntést sem a szüleinktől, sem a nagyszüleinktől nem kaptunk.
Most, a saját családdal sem gyereknapozunk, de persze ahány ház, annyi szokás, én nem tartom tragikusnak, ha a mama vesz valamit a gyerekeknek ilyenkor.
Ez nem hely függő szerintem, hanem jellem.
Anyósom nem hozott a kislányomnak gyereknapi ajándékot, Anyukám igen...
Ez tényleg a nagyszülőktől függ. Mi szegény családban nőttünk fel vidéken, de mindig elvittek minket a szülők a ringlispire, vagy hasonló, nagyszülőktől meg nyalókát kaptunk pl. Valami jelképeset, de nekem emiatt nagyon jó emlékeim vannak, és mindig úgy vártam a gyereknapot, mint a Mikulást. :)))
Ma már csak apám él, nem hívott minket, apósom a férjemet felhívta, anyósomtól pedig (elváltak) a fiunk kapott egy fa játékot.
Mi kivittük a vásárba, kapott fa csörgőt, 500 Ft-sat, meg egy másik 300 Ft-os fa játékot, és ennyi, de imádta a forgatagot. :) 11 hónapos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!