Babám kúszik, mászik, feláll.7 hónapos, mikor várható hogy ülni és járni fog?
Szia!
A babák előbb ülnek, mint állnak. Az álláshoz egyensúlyérzék kell, ami a járással tökéletesedik. Ülés közben is ezt az egyensúlyt próbálgatja. Tehát az a baba, amelyik feláll, majd jár stabilan, tud ülni is ; amelyik baba viszont stabilan ül, korántsem biztos, hogy tud (még) felállni vagy járni.
Hogy a babád mikor fog ülni és járni, azt elég nehéz megmondani, de... Nálunk 6 hónaposan ült fel a kislány, bár már 3 hónapos kora óta lovagoltattuk, amit mind a mai napig szeret, én erre tippelek, hogy ezért ült már elég korán szépen. A leülés négykézlábról működik úgy, hogy az egyik lábát kinyújtja és lehuppan a popsijára. A járás elképzelhető, hogy csak 1 éves korára fog menni. Nekem azt tanácsolták az orvosok, hogy ne erőltessük a járást, mert többet ártunk vele, mint amennyi örömünk lesz a baba járásából. Azért mert feláll a baba, még nem tud feltétlenül járni. Én figyelem a lányom lábfejét, most már kb 2 hét áldogálás után áll telitalpal, de azt sem mindig, és a szép íves talpa kezd elnyúlni minden irányba, lapul és nagyobb is lett!
Örömteli babázós órákat kívánok!
9 hónapos baba anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!