Mennyi idős volt a babátok, amikor elkezdett darabosat enni?
Ezekkel még bőven ráérsz. Én még a másfél évesemet is figyelem, hogy miből mennyit harap le egyszerre.
Szerintem egyelőre olyan puha dolgokat adj neki mint banán, kuki, kölesgolyó, kicsit darabosabb ebéd (például főtt répa, krumpli, zöldségek a levesből kis kockákra vágva), hogy azzal gyakoroljon, fokozatosan szokjon hozzá, hogy van amit meg kell rágni.
Vagy tegyél elé reszelt sajtot, vagy puha sajtot, ilyesmiket.
Én is tettem fel hasonló kérdést mert a fiam a darabos kajától öklendezik,köhécsel,meg akar fulladni.
Igaz ő 7hónapos de fogalmam nincs hogy szoktassam hozzá a darabos etelhez.
Kukit,babapiskótát megeszi szépen de a főzeléket ha darabos nem...
Mit tudnék csinálni hogy ne öklendezzen?
Ohhh, nálam jobban kevesen aggódtak, szóval én is tettem fel hasonló kérdést korábban. :)
Az én lányom egy éves és fél éves korában kezdtem Neki adni villával nyomkodott banánt, kicsit áztatott kekszet, babapiskótát, és szintén elég villával nyomkodni a főtt krumplit, a répát, a májat, a karfiolt, stb. :)
Egyre nagyobb darabokat hagyj benne. :)
Ami még nekünk nagyon bejött, az a kuki, azt imádja, és bár sós, de annyira olvad, hogy nincs étel, amit jobban és könnyebben enne. :)
Ha öklendezne, vagy félrenyelné, egy kis korty vizet kell(ene) le önteni a torkán és össze is menne, vagy elolvadna. :)
Én kölesgolyót, bulátát, kiflit, nem mertem adni Neki még, csak egyszer kétszer kapott kenyeret. De inkánn én tépkedem a belét és megkenem joghurtaal, vagy kis sonka, tojás, stb. :) Kalácsot szeretnék adni Neki hamarosan. :)
Jah és ha öklendezik, annak állítólag "örülni" kell, mert akkor dolgozik a szervezete és nem kell beavatkozni, csak ha fullad, kékül, stb. Tudom, könnyű mondani, de hát ezt mondják. :)
Csak bátran, sok sikert! Jah és 7 foga van a lányomnak.
(De a rágás nem fog kérdése, hanem a szájpadlás keménysége adja meg az érettséget a darabos ételek fogyasztására. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!