Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kórok kialvatlanság, ötlet,...

Kórok kialvatlanság, ötlet, hogy mit tehetnék?

Figyelt kérdés

A kislányom 8 hónapos. 2-4 hónapig jól átaludta az éjszakát, illetve este fél 9-től kb. 5-ig aludt, akkor kért inni, majd aludt még kb fél 7-ig, ez nekem sima ügy volt. Azóta viszont keleget, (3 nap volt 4 hónap alatt egymás után, amikor végig aludt reggel 6-ig)

Egy foga jött ki, már régóta küzd vele, de nem tudom ez e az oka.Homeopátia nem segített.

A lényeg, hogy mostanában 3-kor, 4-kor és 5-kor is kel, aztán 6-kor végleg.

Ilyenkor átmegyek hozzá, kér egy kis tápit, meg kéri a cumit, és alszik is tovább.

Sajnos én nem mindig tudok visszaaludni, sokszor csak forgolódom.

A tárgyak kiesnek folyton a kezemből, este 7 után már szédülök, rosszul vagyok, délután már teljesen dekoncentrált, nehezen csinálok bármit is, pedig még melózom is itthonról napi 2-3 órát neten keresztül.:-(

nappali alvás soha nem ment nekem, de hogy milyen kimerült vagyok az is bizonyítja hogy a héten egyszer délelőtt elaludtam másfél órára míg a lányom aludt.

Megoldásnak a nappali alvás nem jó, mert nem megy, és munkám miatt csöngetnek is napi kb. 3-szor.

Ötlet?

Férjemmel élünk, egy baba van, gyerekvigyázó nincs, anyum jófej, másik városban lakik, nem tud autót vezetni, (én sem) ő dolgozik még, így max. hétvégén a házimunkában tudott egy hónapban egyszer segíteni, vagy vigyázott a babára itt, míg én a házimunkát csináltam.

Hátha eszetekbe jut valami jó formáció, hogy tudnám pótolni kicsit az alvást, mielőtt feldobom a talpam!

Köszi ha végigolvastad, és bocsi h hosszú.

2013. máj. 30. 14:58
 1/6 A kérdező kommentje:
annyi, hogy férjem már egész korán 5 körül haza tud jönni, utána még kis vásárlás, ez az, tehát végülis ő délután itthon van, de még eddig egyedül nem vállalta a babát, folyton kérdez, hogy mit hogy kell, mi hol van, nem tud rá egyedül vigyázni, pedig kedves, készséges, csak nem túl gyakorlott:-)
2013. máj. 30. 15:02
 2/6 gabszem ***** válasza:
hasonlóképpen érzek. :) Az enyém , bár 16 hós órákat van fent éjszaka kb. 1 hónapja... Nappal fáradt vagyok, türelmetlen, ma el is bőgtem magam. Nappal nem bírok aludni még akkor se ha fáradt vagyok, éjszaka is rossz alvó vagyok. Szerintem lehet ez fogzás miatt nálatok, nem látszik az ínyén valami? próbálj meg Nurofent adni neki , elég fél adat egyelőre, csak hogy lásd hogy alszik-e, hogy ez -e a baja.
2013. máj. 30. 15:02
 3/6 anonim ***** válasza:

Még pár hét és megszokod, hidd el.

Én gyerekem 7 hós, 2 hós kora óta rengetegszer ébred. Az elmúlt 5 hónapban én nem aludtam egyben 2 órát.

5-6-szor ébred, többször is előfordult, hogy 10-15, de 20 alkalommal is!!!

Egész jól vagyok, csak az első hónap volt a sz*ar.

Meg lehet szokni ezt a zombulást.

Én már mindent megpróbáltam, enni, inni, hideg, meleg, homeópátia, stb stb stb --- de ez van, ő ilyen rossz alvó, nem tudok mit csinálni vele. Ez van, ezt kell szeretni :)

Amúgy meg azt tudom még tanácsolni, hogy amikor tudsz, pihenj le, ha nem is alszol. A házimunka megvár. A munkádra és a babára próbálj koncentrálni, a többi ráér.

2013. máj. 30. 15:03
 4/6 A kérdező kommentje:

Oh, köszi. Ez is új ötlet volt, hogy ne görcsöljek rá az alvásra nappal, elég, ha lepihenek. O.K.

Hát, hogy én ezt megszokjam? Nekem pont pár hónapig nem volt zavaró, de már úgy felhalmozódott a 4 hónap alatt, hogy most kezd el zavarni:-) meg az a helyzet, hogy én sosem voltam egy éjszakázni képes ember, nekem egyszerűen nagy szükségem van az alvásra:-) vagyis volna.

Hát első, akkor sorstársak volnánk? Sok-sok kávét, finomakat, és kitartást kívánok, neked talán már csak fél év és változik a helyzet!

2013. máj. 30. 15:09
 5/6 A kérdező kommentje:

És Nurofent csak egy éjszaka szabad?

Régebben volt, hogy kapott mikor oltás volt, akkor valóban jól aludt. Mennyiszer szabad azt? Rá van írva, hogy 3 nap, ugye?

2013. máj. 30. 15:10
 6/6 A kérdező kommentje:
No, benéztem a szájába, kijött a második foga, még csak picit, de már szétnyílt az ínye. Hát ezért érzem így magam. :-( de ez megnyugtató.
2013. máj. 30. 15:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!