Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Feljelentenéd az orvost/kórház...

Feljelentenéd az orvost/kórházat, miután majdnem meghalt a babád miatta?

Figyelt kérdés
Rutinműtétnek indult,végül komplikációk teli műtét lett a vége, majd amikor visszavittem kontrollra,mondtam,hogy magas láza van azt mondta a doki,hogy nem a műtéttől (ez rajta van a papíron) majd másnap szétnyílt a seb, visszakerültünk a kórházba,még kétszer meg kellett műteni,vérátömlesztés kellett de végül egészségesen hazajöhettünk a kórházból.
2013. máj. 28. 12:58
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

mielőtt ilyen nagy fába vágod a fejszédet, olvasd el a "mik vagy ti istenek" c. könyvet!

talán segít majd a döntésben! 2 kötet, csak ilyen perekről! :(

barátnőm kisfia 3,5 éves, orvosi műhiba miatt oxigénhiánnyal született, azóta is olyan mint egy újszülött csecsemő :( még semmi, pedig az orvosszakértő nekik adott igazat! talán még 4-5 év és pénz is lesz, bár nem vigasztalja őket, az orvos meg ugyanúgy praktizál!

2013. máj. 28. 13:59
 12/22 A kérdező kommentje:
Én nem akartam/akarom feljelenteni, de férjem szerint kéne,bár ő is belátja,hogy nagyon sok herce hurca lenne,miután visszakerültünk, külön szobát kaptunk,mindent megtettek,hogy helyrehozzák a hibát!
2013. máj. 28. 14:35
 13/22 anonim ***** válasza:

10-es vagyok

A férjem nekem is nagyon kardoskodott, hogy legalább a betegjogi képviselőhöz menjünk el, de én még erre sem voltam hajlandó.

Pont most olvastam egy hasonló esetet, ahol szinte ugyanaz történt mint velem, de ott a beteg meghalt. A nőgyógyász 3 év börtönt kapott.

2013. máj. 28. 15:03
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

egy írásos tértis bejelentést tennék a kórház vezetőségéhez és kérném, hogy vizsgálják ki és értesítsenek róla, felelősségre vonható-e valaki ezért.

csak hogy azért a hanyag orvost is vegye már elő valaki és dolgozzanak meg azért a kéz kezet most dologért, és tudják a felettesei, hogy milyen megbízhatatlan.

Ha más nem belsőleg előveszik, még ha kifelé azt is mondják, hogy nem találtak hibát

2013. máj. 28. 15:51
 15/22 A kérdező kommentje:
13as veled mi történt?
2013. máj. 28. 16:17
 16/22 anonim ***** válasza:

Ha hanyagság miatt történt volna a dolog, akkor igen.

Ha szimpla komplikáció, akkor nem. Minden műtétnek van komplikációja. Nyilván ez senkit nem vigasztal, ha épp nála vagy a gyerekénél történik, de ez van.

Ha egyébként az orvos normálisan végezte a munkáját, akkor nem lehet felelősségre vonni egy komplikáció miatt. Ugyanis nem tehet róla.

De egy ekkora leírásból nem lehet megítélni, hogy kinek van igaza.

2013. máj. 28. 16:51
 17/22 anonim ***** válasza:
Vetélés utáni egészségügyi kaparás közben az orvos átvágta a méhfalamat. Szerencsémre észre is vette egyből, és felvágták a hasamat hogy rendbe tegyenek.
2013. máj. 28. 18:09
 18/22 anonim ***** válasza:

Egyébként a küret egyik komplikációja a még átfúrása. Nyilván nem gyakori, de kis %-ban előfordul. Ez nem az orvos hozzá nem értését mutatja. (Persze ha minden második nőnek kilyukasztja a méhét, akkor igen, de ha nem többször, mint amennyi általában a méhátfúrás kockázata, akkor nem.)

Nem olyan egyszerű ám egy pici lyukon keresztül vakon kaparászni úgy, hogy semmit nem látsz, csak hallgatózol.

Főleg, ha előtte volt már méhkaparása/abortusza az illetőnek, vagy szült már pár gyereket és vékony a méhfala.

Önmagában ez még nem műhiba, hanem egy esetleges komplikáció. Az a műhiba, ha utána nem ellenőrzi le, hogy átfúrta-e a méhet.

2013. máj. 28. 18:22
 19/22 A kérdező kommentje:
Az orvos hanyagsága volt,nem komplikáció , igaz,hogy voltak azok is, de ez a baj kifejezetten az orovos nemtörődömsége miatt volt.
2013. máj. 28. 18:40
 20/22 anonim ***** válasza:

Az ismerőseim babája meg is halt a nemtörődömség miatt,ők természetesen nem hagyják annyiban a dolgot.Miért is kéne?Vegyen el a hibázók életéből is éveket a per.

Ők már úgysem veszíthetnek semmit ezek után.

2013. jún. 14. 17:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!