Feljelentenéd az orvost/kórházat, miután majdnem meghalt a babád miatta?
mielőtt ilyen nagy fába vágod a fejszédet, olvasd el a "mik vagy ti istenek" c. könyvet!
talán segít majd a döntésben! 2 kötet, csak ilyen perekről! :(
barátnőm kisfia 3,5 éves, orvosi műhiba miatt oxigénhiánnyal született, azóta is olyan mint egy újszülött csecsemő :( még semmi, pedig az orvosszakértő nekik adott igazat! talán még 4-5 év és pénz is lesz, bár nem vigasztalja őket, az orvos meg ugyanúgy praktizál!
10-es vagyok
A férjem nekem is nagyon kardoskodott, hogy legalább a betegjogi képviselőhöz menjünk el, de én még erre sem voltam hajlandó.
Pont most olvastam egy hasonló esetet, ahol szinte ugyanaz történt mint velem, de ott a beteg meghalt. A nőgyógyász 3 év börtönt kapott.
egy írásos tértis bejelentést tennék a kórház vezetőségéhez és kérném, hogy vizsgálják ki és értesítsenek róla, felelősségre vonható-e valaki ezért.
csak hogy azért a hanyag orvost is vegye már elő valaki és dolgozzanak meg azért a kéz kezet most dologért, és tudják a felettesei, hogy milyen megbízhatatlan.
Ha más nem belsőleg előveszik, még ha kifelé azt is mondják, hogy nem találtak hibát
Ha hanyagság miatt történt volna a dolog, akkor igen.
Ha szimpla komplikáció, akkor nem. Minden műtétnek van komplikációja. Nyilván ez senkit nem vigasztal, ha épp nála vagy a gyerekénél történik, de ez van.
Ha egyébként az orvos normálisan végezte a munkáját, akkor nem lehet felelősségre vonni egy komplikáció miatt. Ugyanis nem tehet róla.
De egy ekkora leírásból nem lehet megítélni, hogy kinek van igaza.
Egyébként a küret egyik komplikációja a még átfúrása. Nyilván nem gyakori, de kis %-ban előfordul. Ez nem az orvos hozzá nem értését mutatja. (Persze ha minden második nőnek kilyukasztja a méhét, akkor igen, de ha nem többször, mint amennyi általában a méhátfúrás kockázata, akkor nem.)
Nem olyan egyszerű ám egy pici lyukon keresztül vakon kaparászni úgy, hogy semmit nem látsz, csak hallgatózol.
Főleg, ha előtte volt már méhkaparása/abortusza az illetőnek, vagy szült már pár gyereket és vékony a méhfala.
Önmagában ez még nem műhiba, hanem egy esetleges komplikáció. Az a műhiba, ha utána nem ellenőrzi le, hogy átfúrta-e a méhet.
Az ismerőseim babája meg is halt a nemtörődömség miatt,ők természetesen nem hagyják annyiban a dolgot.Miért is kéne?Vegyen el a hibázók életéből is éveket a per.
Ők már úgysem veszíthetnek semmit ezek után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!