Mit csináljak hogy nappal is aludjon?
Kisfiam 7 hónapos, az éjszakát többnyire végig aludja, este 10től ,reggel 6ig, akkor eszik és utána alszik még 8-9-ig. De innentől nincs alvás néhány hete. Mikor már nagyon álmos próbálom altatni, kézbe, kiságyba, cumival, tápszerrel.... Amit csak lehet kipróbáltam már, de max 20 percet alszik.
Engem nem zavarna, de annyira nyűgös, hogy a fél nap nyűglődéssel telik. Ha nagy ritkán sikerül 1-2 órát aludnia egyhuzamban akkor semmi gond nincs vele, de ilyenkor... Semmit nem tudok megcsinálni, ilyenkor 10 percig nincs el magában.
Pedig olyan jó alvó volt, még 2-3 hónapja. Aludt 3 órát napközben és végig vigyorogta a napot.
Kislányom ebben az időszakban 2szer aludt egy nap 2*20-max 30 percet, ellenben ő este 9-től reggel 8i aludt, csak enni ébredt fel, de azt is csukott szemmel...
Nem tudsz mit tenni, ha olyan mint a lányom, akkor majd amikor elkezd járni, akkor fog többet aludni.
Ennyi idősen az én lányom is csak napi 1 vagy 2x fél órát aludt, azt is nagy nehézségek árán. Úgyhogy mi délután mindig kimentünk egyet sétálni, amikor már nagyon nyűgös volt, és a babakocsiban szundizott egyet. Aztán amikor napközben már jobban lefárasztotta magát, mert a mozgásfejlődése lehetővé tette, akkor már nekünk beállt napi 1 alvásra 9 hónaposan, ami akár 2-2,5 óra is lehetett...
Úgyhogy kitartás, szerintem átmeneti a probléma, úgyhogy ki kell cselezni, mondjuk séta közbeni alvással...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!