Mit csináljak, hogy nappal is aludjon a babám?
5 hetes a kislányom. Este 4-5 órákat alszik, felébred, megetetem, nem is ezzel van a gond. Nappal nem tudom egyszerűen elaltatni. Szopi után látszólag elájul az ölemben, de a kiságyba téve 10 perc után felsír. Ma már be is pólyáztam, simogattam a fejét, szunyókált pár percet, majd megint sírt. Tettem cicire is, hátha arra vágyik. Ivott pár kortyot, elaludt, de amint letettem ismét sírt. Cumit is adtam neki, és ugyanaz lett az eredmény. Tiszta nyűglődés így az egész nap. Ringatom, altatódalokat éneklek neki, igyekszem nyugodt maradni, nehogy megérezze, hogy feszült vagyok. Első babás anyuka vagyok. Adjatok légyszi valami tanácsot, hogy mit kezdjek a sírós picimmel, mert nagyon el vagyok keseredve. Egyébként ha beteszem a hordozójába, és kiülök vele az erkélyre, akkor megnyugszik, illetve a babakocsizás-sétálás is elaltatja. Ez egy-két hete megy így. Előtte evett-aludt rendesen.
Előre is köszi a válaszokat!
Üdv a klubban! Nekünk ugyanez volt!
Mintha az én fiamról írnál. Éjszaka 1-2 ébredés, napközben meg volt hogy 10 perceket aludt.
Sok lehetőséged nincs.. vagy hagyod sírni, ez a rosszabbik eset.
Vagy amit én csinálnék (a tapasztalataim után), hogy a nagy ágyra teszed, melléfekszel, és a popóját paskolva, vagy a hátát simogatva elaltatod, utána akár fel is kelhetsz mellőle, így nem ébred fel.
Vagy altatod magadon, és nem tudsz semmit csinálni, amíg alszik.
Nem lehet, hogy esetleg a pocakja fáj? Lehet, hogy meg leszek kövezve, de én megpróbálnám hason altatni. Nekünk volt légzésfigyelőnk és a kisfiam attól kezdve aludt jól, hogy hasra tettem. Úgy 6-7 hetes lehetett. Igaz, ő nem volt hasfájós, őt a kalimpáló kezei zavarták. :)
A másik, hogy próbálj napirendet kialakítani. Nem óramű pontosságúra gondolok, mert egy igény szerint szoptatott babánál nem is lehet. De a dolgok mindig egymás után következzenek. Pl ébredés, szopi, séta, szopi, játék a játszószőnyegen, stb. Nem tudom, hogy néz ki egy napotok.
Valamint az sem baj, ha szopi után nem alszik rögtön. Egy kicsit játszatok, hogy elfáradjon.
A délutáni sétát olyan időpontra tenném, hogy az ne befolyásolja az esti elalvást.
Az én fiam ennyi idősen délután 2-5-ig (ilyenkor sétáltunk, vagy csak kiraktam babakocsiba a kertbe) aludt egy nagyot és fürdés előtt 7 órától még 20-30 percet. Este pedig szopi után, úgy fél 9-9 között aludt el.
Lányom mos 4 hónapos. Nappal mindig babakocsiban altattam, mert ott tudott csak megnyugodni. 2-3 perc ringatás után olyan jókat aludt.:) És nem idegenedett el a kiságyától..ott is elalszik.
Ha babakocsiban jól érzi magát a babád, akkor szerintem nyugodtan altathatod benne.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!