Egészséges, házi készítésű dolgokkal, vagy bolti ételekkel etetitek a gyerekeiteket?
A kisfiam azzal kezdte, hogy a házi gyümölcsös túrót, a gyümölccsel kevert natúr joghurtot rámköpködte. Nem egyszer, hanem akármikor, ha próbáltam. A boltit megeszi.
Nem az idő miatt nem csinálom, hanem azért, mert nem szereti az ilyesmit.
A főzelékből, egyéb főételekből viszont csak azt fogadja el, amit én főzök.
Szerintem előbb-utóbb úgyis kap (majdnem) minden gyerek ilyen "édességeket". És egyébként, mikor ovisak az apróságok, mindig inkább azt javasolják, hogy ezeket a bolti tejtermékeket kapják a csoki, cukorka, keksz és társaik helyett...
(A túró rudival nem tudom mi a bajod, azt még én is szeretem)
Főzök minden nap, a gyerekeim is azt ették mindíg. De kaptak túró rudit is. Később néha csokit sőt még vattacukrot is. Az ünnep az legyen ünnep.
De pl. a gyümölcsjoghurtot én csinálom magunknak is natúr joghurtból, szalámit kolbászt mi csináljuk, felvágottat nem veszünk csak sonkát.... Készételt nem veszek, bár ettünk már kirándulás alatt konzerv sóletet.
Szerintem nem kell túlzásba esni egyik irányba sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!