Hogyan veszed rá másfél éves gyereked, hogy megegye a zöldségeket, főzelékeket?
Kisfiam másfél éves. Kb. 5-6 hónapos korától folyik a hozzátáplálás. Eleinte mindent megevett nagy örömmel, bármilyen zöldséget adhattam Neki. Aztán jött a husi, eleinte beleturmixolva a zöldségbe, aztán már külön. Lassan elmaradt a turmixolás, jött a darabos zöldség, főzelék, szeletekre vágott hús. Azt vettem észre, hogy sorrendet állít fel evés közben :-) pl. először a húst eszi meg, aztán a zöldségeket, majd almát. Ha volt kenyér a tányérján, akkor a hús után a kenyér jön. Most már egyre nehezebben fogadja el az almát, zöldségeket stb.
Miért van ez? Hogyan tudjam rávenni, hogy újra örömmel, ne félórás tortúra után egye meg a zöldséget? (azt próbáltam ki, hogy addig nem teszem elé a húst, amíg a zöldséget meg nem eszi, ez mondjuk bevált, de nagyon sokáig kell várni, míg hajlandó hozzálátni és ráadásul sír is, azaz visít amíg meg nem unja és nagy nehezen megeszi a főzelékfélét)
Igen-igen :-) ez a megfelelő szó. válogat.
Én nem merek adni Neki üvegest, mert tele van cukorral, keményítővel és sóval. Mindig itthonit kap (azaz 90%-ban)
Köszönöm a választ :-))
Off: nem tudom milyen bébiételek közelébe kerültél, én még egyet sem láttam, amiben só vagy cukor lett volna (kivéve a Hamanek desszerteket, az kb. lekvár...)
Vagy itt olvastad a gyakorin? :D
On: szerintem úgy egyen, ahogy szeretne. Kenyeret felesleges adnod neki, csak elveszi a helyet az értékes tápláléktól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!